Bespaartips

Oud goud inleveren

Als je thuis nog wat goud in de kast hebt liggen waar je niets meer mee doet, kun je dit inleveren bij een inleverpunt of juwelier. Op die manier kun je een leuk zakcentje verdienen. Misschien heb je wel een sieraad dat kapot is gegaan of gewoon iets dat je niet meer mooi vindt. Het is zonde om dat zo te laten liggen terwijl je er nog wat voor kunt krijgen. Een andere optie is bijvoorbeeld om jouw gouden sieraden te laten omsmelten en hiervan een ander sieraad van te laten maken. Je kunt bijvoorbeeld ook sieraden erven en de items die je niet wilt hebben, kunnen nog een mooi bedrag opleveren. Wil jij goud inleveren, lees dan eerst even deze tips door.

Manieren om je oude goud in te leveren

Je kunt op verschillende manieren oud goud verkopen. Zo kun je online een aanvraag indienen en vervolgens kun je na afronding jouw goud opsturen. Dit is een hele makkelijke en luie manier. Je kunt ook gewoon naar een fysieke juwelier gaan en daar je goud inleveren. Dit heeft natuurlijk wel wat voordelen ten opzichte van online. Bij een fysieke winkel heb je persoonlijk contact met de koper en je krijgt dan ook direct je geld. Ga dus voor de optie die het beste bij jou past. Als je goud gaat inleveren is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden, die vertellen wij verderop.

Thuis al je goud wegen

Goud inleveren is een leuke en makkelijke manier om wat bij te verdienen. Het goud wordt natuurlijk bij de juwelier gewogen, maar het is aan te raden om thuis zelf ook al je goud te wegen. Mocht het onverhoopt niet correct gewogen worden bij de fysieke winkel, kun je hierop inspringen. Zonde als je minder geld krijgt dan waar je recht op hebt, met een paar gram verschil kun je namelijk een paar honderd euro mislopen. Je kunt het thuis gewoon op de keukenweegschaal leggen.

Let op het karaat

Bij het inleveren moet er gelet worden op de zuiverheid van het goud en of het dus 14 karaat of 18 karaat goud is. De waarde tussen deze twee is namelijk aanzienlijk, als hier niet op wordt gelet en jij het bedrag voor een 14 karaat item krijgt, terwijl dit 18 karaat is scheelt het zo een paar tientjes

Vergelijk 

Lever je goud niet in bij de eerste de beste. Vergelijk er eens een aantal met elkaar. Hoeveel krijg je bij winkel A en hoeveel krijg je van winkel B. Er kan namelijk behoorlijk wat verschil in zitten. Ze hebben namelijk allemaal hun eigen vastgestelde winstmarge. De een neemt genoegen met minder dan de ander en jij kunt hiervan profiteren. Vaak staat de informatie wel op hun website. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button