Reizen

Alles over het leasen van een auto

Story Highlights
  • Kies voor private lease
  • Rijd een nieuwe auto tegen een aantrekkelijk maandtarief
  • Elke maand duidelijkheid over de kosten

Een auto leasen kan interessant voor je zijn. Laat je niet afleiden door het negatieve beeld van een financieringsconstructie. Lees in dit artikel wat het kan betekenen voor jouw portemonnee.

Wat is een leaseauto eigenlijk?

Wanneer gesproken wordt over een leaseauto, dan hebben we het op hoofdlijnen over een autoleasebedrijf als bijvoorbeeld ALD automotive waar je de auto van least en aan wie je dus maandelijks een bedrag betaalt. Het bedrijf zorgt voor alle autokosten en het constant kunnen beschikken over vervoer. We komen hier straks weer op terug.

Financieringsconstructie

Ook hier is er sprake van een financieringsconstructie die erg lijkt op een persoonlijke lening. Het beeld wat veel mensen hebben is dat het dan duur is, maar vanwege de schaalgrootte waarop het autoleasebedrijf te werk gaat, kunnen zij interessante rentetarieven en voorwaarden bedingen bij de financieringsmaatschappijen. Ook weer iets wat voor jou als individu niet haalbaar is. Private lease is voor de particulier een manier om ook een auto te kunnen leasen. Het is het aangaan van een speciale particuliere financiering voor auto leasen.

Waarom zou ik een auto leasen?

Je leest al dat het autoleasebedrijf de kosten ver omlaag drukt door op grote schaal zaken te doen. Kortom, voor jou zou dat neer moeten komen op het kunnen rijden van een zo goed als nieuwe auto tegen interessante tarieven. Voordat we dat extra toelichten willen we juist eerst ingaan op de andere reden waarom je een auto zou moeten leasen, namelijk je hebt minder hoofdpijn.

Minder hoofdpijn

Het autoleasebedrijf ontlast je van alle zaken omtrent de autokosten. Je hoeft je alleen te houden aan het leasecontract en dat is het betalen van het maandelijks leasebedrag, de auto rijden en de auto brengen naar de garage voor onderhoud of reparatie. Het autoleasebedrijf regelt de financiële afhandeling met de garage, verzekeraar en dergelijke. Ook wanneer de auto niet meer in goede staat is of gestolen is, regelt het autoleasebedrijf een auto voor jou.

Lagere kosten

De impact van de schaalvoordelen vanuit het autoleasebedrijf is groot. De uitkomst voor je is:

  • financieringen met rentetarieven die interessant zijn,
  • goedkopere auto’s,
  • onderhoudskosten zijn laag,
  • verzekeringspremie valt lager uit,
  • reparatiekosten zijn ook laag en
  • aan het einde van de lease ben je de auto vrij snel kwijt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button