Overig

Organiseer een online pubquiz!

De online pubquiz is een redelijk recent verschijnsel. Nochtans is deze vorm van een quiz spelen ook heel fijn! De online pubquiz maakt het quizzen mogelijk tussen personen die zich ver van elkaar bevinden en maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor personen die minder mobiel zijn om ook aan te sluiten bij de quiz. 

Wat maakt de online pubquiz uniek?

De naam zegt het zelf, het is een pubquiz die online doorgaat! Dus wat dit soort quiz uniek maakt, is het medium. De pub ontbreekt natuurlijk bij het online gegeven. Geen face to face contact dus. Je kan er wel een lekker drankje bij voorzien en dat thuis nuttigen (wat ook nog eens veilig is, zo kan er niemand dronken naar huis rijden). Aan sfeer hoeft het echter niet te ontbreken! Via Teams of Zoom kun je makkelijk met elkaar communiceren en kun je de gezelligheid van de pubquiz zeker toch ervaren, vanuit het comfort van je luie zetel dan nog wel.

Is een online pubquiz leuk?

Het is zeker een welkome afwisseling, wie wilt er nu graag voor de zoveelste keer naar een heruitzending van een oude film of een sitcom kijken?

Veel hangt ook af van de vragen. Deze kunnen een komische toets geven, je kunt er iets van bijleren of je kunt je kunde laten blijken aan de andere deelnemers. Het hangt er maar van af waar je plezier in schept… 

Ook hier geldt zoals bij alles dat het een aanpassing is aan een nieuwe situatie en dat het even wennen is, maar dat er ook voordelen verbonden zijn aan het nieuwe en er niet enkel gemis hoeft te zijn voor het oude dat we nu tijdelijk niet kunnen beleven.

Is er een thema nodig?

Een toegevoegde waarde voor de quiz kan zijn om de deelnemers en gastheren zich te laten uitdossen binnen een thema. Dit thema kan je dan gebruiken om de vragen in te leiden of je kunt de deelnemers juist op het verkeerde been zetten door hen een heel ander thema qua vragen aan te bieden dan dat er verwacht zou worden uit de dresscode. Extra amusement verzekerd! En waarom niet, je kunt altijd voor een thema kiezen dat leerrijk is voor de deelnemers; zoals eentje over gezonde voeding voor een groepje kinderen dat zal quizzen?

Gerelateerde artikelen

Back to top button