Kinderen

Je kind(eren) gezond laten eten doe je zo!

Gezond eten is belangrijk, ook of misschien wel júist voor kinderen. Ze moeten er immers nog flink van groeien. Helaas zijn ze het daar zelf niet altijd mee eens. Hoe je ervoor zorgt dat je kind gezonder eet en het ook nog eens leuk vindt? Je leest het hier!

1.Beperk de verleidingen

Zorg ervoor dat er niet teveel snoep, chips en koek in huis is. Oftewel: beperk de afleidingen voor je kinderen. Als ze niet telkens met het lekkers worden geconfronteerd, zullen ze er ook minder om vragen.

2.Betrek je kinderen bij het kookproces

Kinderen zijn vaak buitengewoon nieuwsgierig. Laat je kinderen daarom meehelpen bij het koken van gezonde recepten en je bent er van verzekerd dat ze achteraf hun bordje met veel plezier leegeten. Ze hebben het tenslotte zélf klaargemaakt!

3.Geef zelf het goede voorbeeld

Je kinderen letten meer op jou dan je misschien denkt. Als jijzelf om de haverklap een snoepje, koekje of blokje kaas in je mond stopt, zal je kind er ongetwijfeld ook vaker om vragen. Door zelf zo gezond mogelijk te leven, geef je automatisch het goede voorbeeld aan je kinderen.

4.Kies voor de voedzamere variant

Zorg dat de maaltijden die je je kinderen voorschotelt voedzaam zijn. Kies daarom voor donker brood, volkoren- of speltpasta en ga voor zilvervliesrijst of quinoa. Doordat deze producten veel vezels en granen bevatten vullen beter. De zin om te snacken zal daardoor langer uitblijven.

5.Varieer met kleuren op het bord

Kinderen houden van kleur. Je kunt kinderen er dan wat eten betreft makkelijk een beetje mee om te tuin leiden. Een kleurrijk bordje ziet er leuker uit om van te eten, dus combineer allerlei kleuren fruit of groenten voor een vrolijke maaltijd. Wees dus vooral creatief!

6.Laat je kind af en toe ‘zondigen’

Alles wat niet mag wordt plots aantrekkelijk. Dat geldt voor nagenoeg ieder kind. En geef toe, we hebben allemaal wel eens de behoefte om eens flink te zondigen. Gun je kind dus af en toe dat snoepje, koekje of bakje chips.

Gerelateerde artikelen

Back to top button