Wonen

Wat kost verhuizen?

Story Highlights
  • Verhuizers en verhuiswagen huur je per uur
  • Van stoep tot stoep of volledig verzorgd?
  • Wel of geen voorrijkosten?

Ga je verhuizen dan maak je meer kosten dan alleen voor de aanschaf van de nieuwe woning. Als je verstandig bent en je gaat in Amersfoort verhuizen, investeer dan in een professioneel verhuisbedrijf. Natuurlijk kost het je wat extra geld, dat is het echter dubbel en dwars waard.

Je betaalt de verhuizers en de verhuiswagen per uur

Natuurlijk wil je weten wat de kosten van een verhuizing dan precies zijn. Welnu, daar kun je geen uitspraak over doen. De kosten voor de verhuizing zijn namelijk onder te verdelen in allerlei verschillende onderdelen. Zo betaal je de verhuizers per uur. Vaak heb je tenminste twee verhuizers aan de slag, naar jouw wens kunnen dat er meer zijn en loopt de prijs dus af. Ook betaal je een vast bedrag per uur voor het gebruik van de verhuiswagen. Hoe langer de verhuizing duurt, hoe duurder je dus uit bent. Neem je de grootste verhuiswagen, dan betaal je meer dan wanneer je een kleinere huurt uiteraard.

Vaak zijn de eerste honderd kilometer gratis

Is een verhuislift noodzakelijk, dan krijg je ook die huurkosten doorberekend en als je in het weekend gaat verhuizen, dan ben je duurder uit dan wanneer je doordeweeks je nieuwe woning betrekt. Afhankelijk van de af te leggen afstand kunnen er ook nog eens brandstofkosten in rekening worden gebracht. Vaak zijn de eerste honderd kilometer gratis. Voorrijkosten? De ene professional zal die wel berekend, een ander niet. Al met al kunnen de kosten dus oplopen, al kun je best wat doen om de kosten te beperken, ook als je wel met een professional in zee gaat.

Van stoep tot stoep of een volledig verzorgde verhuizing?

Zo kun je familie en vrienden vragen te komen helpen. Want hoe sneller het gaat hoe goedkoper het wordt. Je doet er toch al verstandig aan doordeweeks te verhuizen en in plaats van het kopen van verhuisdozen kun je ook dozen huren. Door zelf al je huisraad in te pakken bespaar je op de kosten en dat doe je ook als je zelf al heel veel klein huisraad verhuist. Overigens bieden de verhuisbedrijven verschillende services aan. De optie van stoep tot stoep bijvoorbeeld is goedkoper dan wanneer je kiest voor fullservice. Van stoep tot stoep is ook letterlijk van stoep tot stoep. Een goedkoper alternatief, maar zeker dan is het wel verstandig om voldoende hulp van familie en vrienden te hebben. Bij de kosten die je maakt zit overigens ook een verzekering, mochten spullen tijdens de verhuizing beschadigd raken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button