KinderenReizen

Op reis met een kleintje

Een lange autorit is al niet het leukste onderdeel van een vakantie, maar hoe overleef je dit met een baby? De beste tip is nog altijd: heb niet te veel haast. Reizen met een kleintje neemt nu eenmaal meer tijd in beslag en vergt een iets andere instelling dan als je alleen met je partner op reis bent. Toch zijn er een aantal praktische tips die de reis wel iets gemakkelijker maken.

Logisch inpakken

Een fijne rit begint al bij de voorbereiding: het inpakken. Tijdens de reis zal je heel wat babyspullen uit je tas moeten halen en er ook weer in stoppen. Zorg er dus voor dat je een prettige tas hebt met veel openingsmogelijkheden, en dat je een logische volgorde hanteert tijdens het inpakken. Spullen die je al snel nodig hebt, pak je in op een plek waar je gemakkelijk bij kunt.

Autostoel vastklikken

Als je reist met een jonge baby is een veilige autostoel belangrijk. Isofix is een universeel systeem waarmee je het zitje gemakkelijk in en uit de auto haalt, en voldoet aan de recentste veiligheidseisen. Zo kan je veilig en goed op reis!

Pauzes inlassen

Het is sowieso gezond om tijdens een lange rit veel pauzes in te lassen. Zo kun je jezelf weer even opfrissen, de benen strekken en even in de buitenlucht zijn. Ook voor je kindje is het prettig om af en toe even te stoppen. Als je baby snel in de auto in slaap valt is het ook belangrijk om dit na twee uur te onderbreken; langer aan een stuk door in een autozitje zitten, is niet goed voor je baby.

Temperatuurregeling

Ook niet onbelangrijk in de tijd dat jullie in de auto zitten: de temperatuur. Het is niet prettig als het te warm wordt, hier wordt iedereen een beetje suf van. Als er een felle zon schijnt door het raam kun je dit eventueel afdekken. Ook is het belangrijk genoeg water te drinken tijdens de hele reis.

Babyvoeding

De voorzieningen onderweg zijn altijd wat primitiever, en bij het bereiden van babyvoeding is dat soms even behelpen. Ook hier geldt: voorbereiding is het halve werk. Verdeel voeding in porties, zodat je het in principe alleen nog even hoeft op te warmen. Dit kan vaak wel in een wegrestaurant.

Gerelateerde artikelen

Back to top button