Bespaartips

Niet in de droger symbool

Wassen. Het is een taak waar je niet aan ontkomt. Of je moet steenrijk zijn en een huishoudster in dienst hebben maar de meeste gewone stervelingen onder ons ontkomen er niet aan dat ze zelf de was moeten doen. Vroeger ging de was nog op de lijn maar die tijd ligt al enige tientallen jaren achter ons doordat we nu de luxe hebben van de wasdroger. Binnen een mum van tijd heb je heerlijke droge was in de kast liggen. Alleen is het drogen niet zo simpel als het lijkt. Zo zijn er heel veel kledingstukken die niet in de droger kunnen. Daarvoor is er het niet in de droger symbool op de wasmachine.

Koop een goede machine

Allereerst is het belangrijk om een goede wasmachine te kopen. Een wasmachine kopen doe je niet zomaar. Je moet er jaren mee vooruit. Dus het is belangrijk dat de machine aan een aantal vereisten voldoet. 

Het is dus belangrijk om een budget te bepalen en met dat budget kun je beter bekijken wat voor mogelijkheden er zijn. Welke specificaties jij belangrijk vindt voor een nieuwe wasmachine. Welke functies het minimaal moet hebben maar ook een wasmachine die past bij jou gezinssamenstelling. Wanneer je namelijk een groot gezin hebt of kleine kinderen heb je een grote wastrommel nodig.

Bespaar energie door een energiezuinige wasmachine aan te schaffen. Bij alle huishoudelijke apparaten die verkocht worden staat duidelijk vermeld hoeveel energie het apparaat verbruikt. Dit geld ook voor de wasmachines. Door een energiezuinige wasmachine te kopen voorkom je een hoop onnodige kosten. 

Ga goed om met jouw wasmachine

Wanneer je dan eindelijk een nieuwe wasmachine hebt gekocht, is het ook belangrijk dat je goed met de wasmachine omgaat. Een goed onderhoud aan jouw wasmachine zorgt er namelijk voor dat jouw machine langer mee gaat. En hoe langer de levensduur, hoe beter voor je portemonnee.

Maar dat niet alleen, als je de wasmachine goed onderhoud is dit ook beter voor de was kwaliteit. Een wasmachine moet je bijvoorbeeld ook goed schoonmaken. Dat wil zeggen, zorg dat de rubbers van de wasmachine schoon zijn en dat je de machine minimaal 1x per maand leeg draait zonder wasgoed erin op 90 graden met bijvoorbeeld wat azijn in het wasmiddel bakje.

Zo blijft de wasmachine schoon en voorkom je het risico op verkalking van de wasmachine. Een goed onderhoud is echt belangrijk voor een langere levensduur en betere kwaliteit.

Ga goed om met jouw wasmachine

Bescherm je kleding

De symbolen op jouw wasmachine zitten er natuurlijk niet voor niks. Ze hebben een reden dat ze op de wasmachine vermeldt staan. Zo heb je diverse soorten symbolen die het voor jou een stuk makkelijker om je kleding op een goede manier te wassen en onnodige slijtage aan jouw kleding te voorkomen. 

Want laten we eerlijk zijn, kleding kopen is niet goedkoop. En het is ook best een gedoe om kleding te kopen. Dus als je dan toch kleding koopt dan wil je ook dat de kleding zo lang mogelijk goed blijft. Dit kunt je bereiken door zo goed mogelijk met de kleding om te gaan als in de voorschriften worden aangegeven. 

Het is dus heel erg belangrijk om goed te kijken naar het was instructie label in jouw kledingstuk. In dit label kun je bijvoorbeeld heel overzichtelijk zien of jouw kledingstuk in de droger mag of juist niet. En ook de wasvoorschriften in acht nemen op het gebied van temperatuur e.d. is heel erg belangrijk. 

Wees bewust

Ga dus heel verstandig en bewust om met jouw kleding door de voorschriften goed op te volgen. En niet alleen dat, ook het onderhoud van de machine zelf is heel erg belangrijk. Een goed onderhoud aan de machine zorgt er namelijk voor dat je lang van de machine kunt gebruiken en dat de kwaliteit van de was en het resultaat goed blijft. 

Wees zuinig ook op je kleren en houd je aan de voorschriften want iedere keer nieuwe kleren moeten kopen is zonde van het geld. Daarnaast is het sowieso goed om te investeren in duurzaamheid. Helaas leven we in een wegwerpmaatschappij en vervangen we producten vaak erg snel terwijl dit helemaal niet nodig is. 

Met een beetje bewustzijn kun je er namelijk voor zorgen dat je veel langer doet met een wasmachine of kleding en dat voorkomt daardoor weer verspilling. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat je zo duurzaam mogelijk met de wasmachine en kleding om gaat. Zo draag jij ook bij aan duurzaamheid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button