Bespaartips

Kies voor een kringloopwinkel in de buurt!

Story Highlights
  • Je vindt er een uniek boek en die jas die je al zo lang zocht
  • Je betaalt er nooit de hoofdprijs
  • Ook de mensen met geld winkelen er graag

Als paddenstoelen schieten ze uit de grond, de kringloopwinkels. Ook bij jou in de buurt is er ongetwijfeld een winkel waar ze voor weinig geld gebruikte spullen aanbieden. De tijd dat jij je een beetje schaamde om naar deze winkels te gaan, is getuige het groot aantal winkels en de drukte al lang verleden tijd. Doorgaans zijn kringloopwinkels goed lopende zaken waar menig warenhuis jaloers op is. Ondertussen heeft ook de man en vrouw met geld de kringloopwinkel ontdekt. Er zijn meer manieren om goedkoop te shoppen, een bezoek aan de kringloopwinkel staat toch met stip op de eerste plaats

Een pronkstuk voor een klein bedrag

In een warenhuis weet je wat je krijgt. In een kringloopwinkel ligt dat anders. Daar kun je zomaar stuiten op iets heel bijzonders. Iets dat je al jarenlang zoekt, een meesterwerk van een schilder of een boek dat al lang niet meer uitgegeven wordt. En stuit je daadwerkelijk op een dergelijk pronkstuk, dan hoef je daar niet eens veel voor te betalen, want bij de kringloopwinkel koop je vrijwel alles voor een prikkie. De winkels zelf krijgen het ook gratis aangeboden, en hoewel de huisvesting ook betaald moet worden, hoeven er geen hoge winsten gemaakt worden. Belangrijker is bijvoorbeeld de dagbestedingsfunctie die de kringloopwinkel heeft. Vaak vinden mensen die wat extra begeleiding behoeven werk bij de kringloopwinkel. En wat zijn ze daar trots op.

Zo wordt de afvalberg niet nog groter

Bij de kringloopwinkel koop je spullen die soms wat aandacht behoeven. Als je een beetje handig bent, maak je er nog wat moois van, en dat voor een heel klein bedrag. Nog iets; door eens niet iets nieuw te kopen, help je de al zo grote afvalberg in elk geval niet nog groter te worden Er hoeven bovendien minder grondstoffen aangesproken te worden als jij spullen een tweede kans geeft. En je staat versteld wat een likje verf soms kan doen.

De mooiste boeken en de fraaie auto’s op de parkeerplaats

Boeken? Ook die koop je bij de kringloopwinkel voor weinig geld. En het kan zomaar zijn dat je tussen het aanbod echt heel bijzondere boeken vindt. En zo is het telkens weer een verrassing wat je aan zult treffen bij de kringloopwinkel. En juist dat maakt het zo leuk. Mensen winkelen graag. En helemaal als dat kan met een kleine beurs, met weinig geld dus. Het is allemaal mogelijk bij de kringloopwinkel, waar overigens al lang niet meer alleen de minder rijke mensen winkelen. Check de auto’s maar eens die op de parkeerplaats staan. Die auto’s koop je dan weer niet bij de kringloopwinkel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button