BespaartipsKinderen

Bespaar op je oppas met onze tips!

Story Highlights
  • Kinderdagopvang is duur en kent lange wachttijden
  • Platform voor oppassers en voor mensen die oppas zoeken
  • Altijd in het bezit van een VOG

Er is meer dan ooit behoefte aan oppas voor de kinderen. Steeds meer ouders werken fulltime, om zo de hypotheek en de vakanties te kunnen betalen. Je kunt kiezen voor kinderdagopvang, maar de kosten kunnen dan behoorlijk oplopen. Bovendien zijn de wachtlijsten zo lang, dat je al op het moment dat je zwanger bent je kind op moet geven.

Eerst de ouders proberen

Oppas gezocht? In veel situaties proberen mensen het eerst met de ouders te regelen. Dan moeten die echter wel in de buurt worden en gezien hun leeftijd ook fysiek en mentaal in staat zijn om op de kinderen te passen. Is dat niet zo en zit de kinderdagopvang vol of is dat te duur, dan zit je toch wel even met je handen in het haar. In het recente verleden was het met een buurmeid of buurjongen nog wel op te lossen, die werken echter vaak ook en bovendien wil je toch ook liever professionele oppas.

Platform voor oppassers en mensen die een oppas zoeken

Met je handen in het haar zitten is niet nodig. Er is namelijk een platform waar oppassers en mensen die een oppas zoeken gebruik van kunnen maken. Via een oproep kun je zomaar eens heel snel een geschikte oppas vinden. Je kunt ook gewoon zoeken tussen de oppassers die zich aanbieden en hun beschikbaarheid kenbaar maken. Het platform dat dit mogelijk maakt is Oppasland overigens. Het platform is vanaf 2017 een veel gebruikt platform en er zijn al tal van leuke matches tot stand gekomen.

Recht in de ogen

Vind je een geschikte oppas die voldoet aan jouw wensen en eisen, dan kun je via het platform snel en gemakkelijk contact leggen met de oppasser. Dan kun je eerst online gegevens uitwisselen en krijg je vaak al een gevoel bij de oppasser. Vervolgens is het altijd verstandig om een gesprek met de mogelijke oppasser aan te gaan en elkaar recht in de ogen te kijken, De vertrouwensband moet groot zijn, je maakt de oppasser immers wel verantwoordelijk voor jouw kinderen.

In bezit van een VOG

De oppassers die via het platform aangeven beschikbaar te zijn, hebben in elk geval een VOG en dat is iets dat je als ouders ook mag verwachten. Een VOG is een Verklaring Omtrent het Gedrag. Dit is een speciaal document dat laat zien dat de oppasser geen strafbare feiten op naam heeft en op basis van die gegevens mag werken met kinderen. Ja, je zou dit platform prima kunnen omschrijven als de digitale versie van het bekende advertentiebord in de supermarkt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button