Reizen

Kan ik een tweedehands elektrische auto leasen?

Elektrische auto’s hebben een hoge dagwaarde. Het gevolg hiervan is dat je ook een hoog bedrag per maand betaalt als je zo’n auto wilt leasen. De leaseprijs wordt namelijk gebaseerd op de dagwaarde van een auto. Valt de leaseprijs je tegen? Dan ben je misschien benieuwd of je een tweedehands elektrische auto kunt leasen. In deze tekst geven wij je antwoord op deze vraag.

Aanbod tweedehands elektrische auto’s groeit gestaag

Een aantal jaar geleden was het aanbod tweedehands elektrische auto’s klein. Dit kwam vooral doordat er toen nog maar weinig mensen waren die zich een elektrische auto konden veroorloven. De laatste jaren is het aantal elektrische auto’s op de weg echter flink toegenomen. Het gevolg hiervan is dat het aanbod tweedehands elektrische auto’s ook groeit. Verwacht overigens niet dat je bijzonder veel hebt om uit te kiezen, want in vergelijking met tweedehands brandstofauto’s is het aanbod relatief klein. Toch behoort een tweedehands elektrische auto private leasen wel tot de mogelijkheden.

Waarom kies je voor een occasion?

De prijs is de voornaamste reden om een occasion te leasen. Aangezien jij niet de eerste persoon bent die in de auto rijdt, ligt de leaseprijs vaak een stuk lager dan bij nieuwe elektrische auto’s. Voor veel mensen is deze reden doorslaggevend, maar er zijn nog meer redenen om voor een occasion te kiezen. Zo hoef je vaak niet lang te wachten voordat de elektrische auto tot je beschikking staat. Een leasemaatschappij heeft een tweedehands auto immers op voorraad, iets wat bij nieuwe auto’s lang niet altijd het geval is. Nieuwe elektrische auto’s moeten vaak besteld worden, waardoor het weken tot maanden kan duren voordat je de auto eindelijk op kunt halen.

Nadelen van een tweedehands elektrische auto

Overweeg je een tweedehands elektrische auto te leasen? Dan is het belangrijk om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. De grootste voordelen hebben we hierboven al aangehaald, maar je moet weten dat er ook nadelen aan een tweedehands elektrische auto zitten. Zo is de actieradius vaak minder dan bij een nieuwe auto. De accu van de auto gaat immers al langer mee, waardoor je er momenteel (iets) minder ver mee kunt rijden. Daarnaast wordt een elektrische auto bij private lease nooit je eigendom. De leasemaatschappij blijft namelijk altijd economisch eigenaar van het voertuig.

Ga op zoek naar de beste elektrische occasion

Wil je een tweedehands elektrische auto leasen? Dan raden wij je aan om hier tijd en moeite in te steken. Je doet er bijvoorbeeld goed aan om verschillende occasions met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door het aanbod tweedehands elektrische auto’s op de site van een leasemaatschappij te bekijken. Toch is het beter om je tot een vergelijkingssite te richten. Zo’n site vergelijkt namelijk de tweedehands elektrische leaseauto’s van verschillende leasemaatschappijen met elkaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button