Reizen

De leukste steden voor een weekendje weg in Europa!

Er zijn in Europa enorm veel steden te vinden waar je een weekendje naartoe kan. Je hebt natuurlijk de bekendste steden zoals Londen of Parijs, maar hoe leuk is het om naar een minder bekende plek te gaan? In dit artikel geven we je de leukste plekken voor een weekendje weg in een Europese stad!

Ga de Duitse stad Hamburg verkennen!

In Duitsland vind je de mooie stad Hamburg. De stad is onder andere bekend van de voetbalclub HSV, waar onder andere Rafael van der Vaart heeft gevoetbald. Daarnaast is het een mooie stad met een boeiende zeevaartgeschiedenis. Daarnaast vind je het grootste pakhuizencomplex ter wereld in de stad en kun je een bezoek brengen aan een indrukwekkende modeltreinen tentoonstelling. Ook uitgaan is in deze stad erg leuk. Je kunt feesten tot de zon opkomt bij de Reeperbahn, waar ook een red-light district te vinden is. In Hamburg ga je je dus zeker niet vervelen!

Zoek je geluk in de stad Braga in Portugal!

Ben je wel eens naar Rome gereisd? Dan is Braga zeker een leuke stad om te bezoeken. De stad wordt namelijk ook wel het Rome van Portugal genoemd. Dit komt omdat de sta ook vol staat met grandioze kathedralen. De goed onderhouden pleinen en straten zijn erg goed met de voet toegankelijk. Voertuigen mogen hier ook niet komen, waardoor je in alle rust kunt genieten van de elegante architectuur. Desalniettemin is Braga ook erg leuk voor studenten. In de avonden komen de straatjes tot leven en zie je alle bars open gaan. Je kunt er perfect aanschuiven voor een lekker diner met een overheerlijke cocktail. Uiteraard ga je er ook genoeg muziek tentjes vinden, zoals bijvoorbeeld podium Quatorze met live muziek! 

De Zweedse stad Gothenburg bezoeken

Een andere plek waar we je graag over willen informeren, is de Zweedse stad Gothenburg. Deze havenstad ligt verder in het Noorden, waardoor het een plek is waar je wellicht nog niet vaak bent geweest. De stad heeft een rijke geschiedenis en genoeg bezienswaardigheden waar je lekker rustig van kunt genieten. Als je van mooie parken houdt, is het Slottsskogen-park perfect om even lekker uit te rusten. Ook kun je als echte cultuurliefhebber een bezoek brengen aan het Göteborg Opera. Ben je meer van extreme dingen? Dan breng je een bezoek aan het Liseberg pretpark!

Gerelateerde artikelen

Back to top button