Interieur

Tips om een vloerkleed als muurdecoratie te gebruiken

Vraag de meeste interieurontwerpers waar ze beginnen bij het ontwerpen van een kamer en de kans is groot dat ze het vloerkleed zullen zeggen. Van het kleurenpalet tot textuur, vloerkleden zijn een integraal onderdeel voor het bepalen van de toon in een ruimte.

Tapijten kunnen echter de waarde van hun aanwezigheid verliezen omdat ze vaak verscholen worden onder meubels. Om ervoor te zorgen dat vloerkleden gezien worden, hebben ontwerpers een ingenieus trucje bedacht. Ze gebruiken het vloerkleed als wandkleed.

Waarom een vloerkleed aan de muur hangen?

Een vloerkleed als kunst gebruiken is natuurlijk niets nieuws. Wandtapijten worden al honderden jaren gebruikt als muurdecoratie. Voornamelijk omdat wandtapijten doen denken aan traditionele en realistische olieverfschilderijen. Als je overweegt om een ​​vloerkleed aan je muur te hangen, let dan op vloerkleden met een geometrisch enthousiasme, waaronder kelim tapijten, Marokkaanse berber tapijten en Navajo tapijten. Gedurfde patronen hebben de neiging om beter te resoneren als kunst dan het ingewikkelde ontwerp van Perzische tapijten.

Klaar om een wandkleed op te hangen?

Hieronder zijn een paar tips om je te helpen deze trend onder de knie te krijgen.

Tip 1: Kies waar je je vloerkleed wilt ophangen

Hal

Of het nu een kleurrijk antiek tapijt dat je kocht tijdens een van je recente reizen of een tapijt met een abstract patroon dat ook dienst doet als grafisch kunstwerk, transformeer elke saaie hal in een handomdraai met een geweven stof die een verhaal vertelt. Met je favoriete wandkleed aan de muur heb je een gespreksaanzet die zal beginnen van zodra je gasten je huis binnenkomen.

Woonkamer

Hoe graag we ook van een originele poster of een uniek schilderij houden, er is niets mis met een beetje extra textuur boven een bank. Heb je een vloerkleed dat niet helemaal past waar je dacht dat het zou passen, of ben je zo dol op je vloerkleed dat je het niet onder een meubel wil verstoppen? Hang het op in je woonkamer en zorg voor een echte eye-catcher of verwondering!

Slaapkamer

Ben je op zoek naar een waterdichte manier om van de ruimte boven je bed de blikvanger van je slaapkamer te maken? Gebruik een hangend vloerkleed om een geweldig ​​hoofdeinde te creëren met een knus patroon of wat flair. Gebruik bij hoge plafonds een oversized kleed dat het grootste deel van de verticale ruimte overspant, of hang een kleiner kleed horizontaal op voor een compacter statement.

Tip 2: dingen om te overwegen voordat je gaat ophangen

Grootte en gewicht

De ophangmethode die je kiest, is afhankelijk van de totale grootte en het gewicht van je vloerkleed, dus meet het voordat je ophanggereedschap koopt. Probeer ook een ongelijke gewichtsverdeling bij het ophangen te vermijden, waardoor een zwaar vloerkleed kan kromtrekken of zelfs scheuren.

Zonlicht en warmte

Hang je vloerkleed niet in direct zonlicht of voor een verwarmingskanaal of open haard om te voorkomen dat het na verloop van tijd vervaagt.

Slijtage

Vloerkleden van de grond houden is een geweldige manier om ze te beschermen tegen slijtage. Het direct aan de muur vastspijkeren of vastpinnen van tapijten kan echter op lange termijn schade aan de kleurstoffen en vezels in uw tapijt veroorzaken. Probeer in plaats daarvan een van de veilige methoden hieronder.

  • Klittenband
  • PVC-buis
  • Gordijnroede

Tip 3: Gebruik vloerkleden van hoge kwaliteit

Probeer een vloerkleed van hoge kwaliteit te vinden om aan de muur te hangen. Ga niet voor iets dat te zacht of te zwak is, aangezien dergelijk materiaal gemakkelijk kan worden geruïneerd en zich niet gelijkmatig over een muur zal verspreiden. Hoe steviger het vloerkleed, hoe beter het resultaat.

Tip 4: Schone muur

Bevestig je vloerkleden altijd aan een schone muur. Probeer nooit een beschadigde muur te bedekken, aangezien dit kan leiden tot beschadiging van je mooie vloerkleed.

Waar muurkleden kopen?

Wandkleden zijn buitengewone kameraccessoires die je ruimte kunnen opfleuren en een opmerkelijke uitstraling kunnen creëren. Het ophangen van je favoriete vloerkleed aan een muur is een uitstekende manier om het te tonen. Bovendien beschermt het je kostbare bezit tegen slijtage door voetverkeer en morsen.

Als je op zoek bent naar een geweldig muurkleed, dan is Muurtje.nl de onmisbare online bron voor chique en unieke muurdecoratie. Kies in de webshop uit macrame wandkleden, industriële wandtapijten en wandkleden met dieren en bloemen voor een warme en natuurlijke sfeer. Goede jacht!

Ben jij op zoek naar de nieuwste trends op gebied van interieur, zoals sfeervol toilet ideeen? Neem dan eens een kijkje op Woningcourant!

Gerelateerde artikelen

Back to top button