Kinderen

Toneelspel is kinderspel…

Heb jij thuis ook zo’n mooie verkleedkist staan? Vol oude en misschien ook wel nieuwe kleding waar kinderen zo heerlijk mee kunnen spelen? Vast wel. Want kinderen vinden niets leuker dan hun fantasie te gebruiken en in de huid van anderen te kruipen. Het leukste is natuurlijk als je je moeder of vader of andere volwassenen kunt nadoen. Voor dat toneelspelletje heb je dan wel de juiste kleren nodig zodat het allemaal een beetje echt lijkt. Gelukkig kun je vaak al je verkleedkist vullen met je eigen afgedankte kleding. En anders verkopen sommige speelgoedwinkels ook hele mooie verkleedkleren voor kinderen. Het aardige daarvan is dat je precies de kleding kunt kiezen die ook helemaal bij een bepaalde gelegenheid hoort. In een fysieke speelgoedwinkel kun je passen, maar lang niet alle fysieke winkels hebben een groot assortiment. Daar moet je dus wel rekening mee houden. Wil je online bestellen? Google dan even op ‘verkleedkleren voor kinderen’ en je komt snel genoeg op de juiste plekken terecht.

Gun kinderen hun eigen wereld

Verkleedkleding voor kinderen is een magische wereld vol fantasie, avontuur en plezier. Kinderen willen graag zichzelf zijn maar ook iemand anders, zo kun je immers het leven ontdekken. De brug tussen de werkelijkheid en de verbeelding van jouw kind wordt onder meer geslagen door goed speelgoed en verkleedkleding. Of jouw kind nu droomt om een dappere ridder, een gracieuze prinses of een sluwe piraat te zijn, met verkleedkleding heeft het alles bij de hand om die dromen te verkennen en tot leven te brengen. Op die manier spelen verkleedpartijtjes een belangrijke rol in de ontwikkeling en sociale interactie van jouw kind.

Je kunt het zo gek niet verzinnen…

Veel mensen denken bij een verkleedpartijtje meteen aan een kinderfeestje. Niet zo gek, want je kunt dan een leuk thema bedenken en alle kinderen uitnodigen om verkleed te komen. Zo vier je je verjaardag bijvoorbeeld samen met een bende piraten, temidden van een groepje mooie prinsessen of lekker avontuurlijk met cowboys en indianen. Maar er zijn natuurlijk veel meer gelegenheden te verzinnen. Carnaval is ook altijd één groot verkleedfeest. Je kunt je op school tijdens themadagen verkleden en zelfs thuis tijdens het spelen. Verkleden is eigenlijk altijd leuk! 

Verkleden met alles erop en eraan

Als we het hebben over verkleedspullen, dan bedoelen we ook allerlei accessoires om het helemaal compleet te maken. Denk aan schmink, pruiken, maskers, hoeden, ridderzwaarden- en schilden, elfenvleugeltjes en vul zelf maar in. Samen zorgen verkleedspullen en losse accessoires ervoor dat jouw kind helemaal zijn eigen prachtige verhaal kan creëren! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button