BespaartipsWonen

Inboedelverzekering, is dat nodig?

Story Highlights
  • Niet verplicht, wel noodzakelijk
  • Vergelijk de polisvoorwaarden
  • Bij schade of verlies van de inboedel

Is een inboedelverzekering eigenlijk wel nodig? Met een inboedelverzekering verzeker je jouw inboedel tegen schade. De dekking kan per aanbieder verschillen. Een inboedelverzekering geldt alleen voor roerende zaken in het huis. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel nodig!

Inboedelverzekering afsluiten

Als u een inboedelverzekering afsluit, moet u denken aan wat u nodig heeft. De verzekering dekt schade aan of verlies van uw inboedel. Het is verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten, omdat deze zaken als brand, blikseminslag, waterschade, diefstal en vandalisme dekken. Daarnaast zijn spullen tijdens transport en opslag ook verzekerd. Het komt gelukkig niet vaak voor, maar het zijn wel gebeurtenissen die ontzettend in de kosten kunnen lopen. Hoe fijn is het in die situaties dat u wel opnieuw kunt beginnen met nieuwe spullen? Er zijn twee soorten dekkingen. De extra uitgebreid dekking, dekt alleen schades die veroorzaakt zijn door de zaken die in de polisvoorwaarden staan van de verzekeraar. Een allriskverzekering is de meest uitgebreide dekking. Alle zaken die buiten jouw macht om liggen of onvoorziene gebeurtenissen worden hiermee gedekt.

Besparen op inboedelverzekering

U kunt besparen op een inboedelverzekering. Veel mensen hebben het idee dat een diefstal, brand of blikseminslag zo weinig voorkomt, dat het wel heel toevallig moet zijn als ze zelf getroffen worden. Daarom vinden veel mensen het ook duur, want waar betaalt u nou eigenlijk voor? Het kan iedereen overkomen en daarom is het zo belangrijk om in ieder geval een inboedelverzekering af te sluiten. U kunt besparen op een inboedelverzekering, door te vergelijken welke polisvoorwaarden er per verzekeraar gehanteerd wordt. Daarnaast is het raadzaam om meerdere aanbieders te vergelijken.

Inboedelverzekering via Inshared

Inshared biedt altijd een lage inboedelverzekering. Dat kunnen ze doen door bijna alles digitaal te regelen. Van het afsluiten tot het overzicht behouden van wat u betaalt en waarvoor, u kunt er alles gemakkelijk digitaal bij pakken. Daarnaast hanteert deze partij de jaarbeloning: is er schade voorkomen en zijn de kosten laag gehouden? Dan krijgt u het geld terug aan het einde van het jaar wat u over heeft!

Gerelateerde artikelen

Back to top button