Bespaartips

Geld besparen? Hoe doe je dit het beste als student?

Veel studenten kiezen ervoor om uit huis te gaan. Ze gaan dan op zichzelf wonen waar best wat kosten bij komen kijken. Naast de kosten voor de woning zijn er nog meer kosten. Het is erg fijn om als student hier rekening mee te kunnen houden om de kosten zo laag mogelijk te houden. Maar hoe doe je dit nu het beste?

Ga samen eten

In veel gevallen gaan studenten in een studentenhuis wonen. Dit is ten eerste heel gezellig, maar daarnaast levert het ook voordelen op. Wanneer je bijvoorbeeld samen eet, ben je een stuk minder kosten kwijt. Vaak kun je dan gebruik maken van verschillende voordeelverpakkingen. Deze verpakkingen zijn vaak te groot voor iemand alleen, maar wanneer je met meerdere bent scheelt dit een hoop. Je hoeft dan niet een voordeelverpakking voor jezelf te kopen en die vervolgens dagen achter elkaar op te eten. Wanneer je toch het liefste alleen eet, kun je het overige eten natuurlijk ook invriezen. Hierdoor heb je nog een gerecht die je later die week kunt eten. 

Goedkope telefoonrekening

Ook de telefoonkosten kunnen hoog oplopen. Als eerste kost de aanschaf van een telefoon al aardig wat, maar daarnaast heb je ook nog verschillende abonnementen. Doe veel onderzoek en neem de goedkoopste sim only. Hierdoor bespaar je een hoop flinke kosten. 

Koop niet de nieuwste boeken

Als student heb je natuurlijk schoolboeken nodig. Het wordt erg lastig deze niet aan te schaffen. Om toch geld te besparen terwijl je de boeken aanschaft, kun je er voor kiezen om de boeken tweedehands te kopen. Het komt bijvoorbeeld vaker voor dan studenten met een opleiding beginnen, maar in het eerste jaar al afhaken. Op dat moment kunnen ze hun boeken te koop zetten. Deze boeken zijn dan nog steeds erg nieuw en ook nog eens goedkoper. Wanneer dit ook nog te duur is, kun je er ook voor kiezen om de boeken ergens te lenen. 

Goedkoop sporten

Het studentenleven staat nu niet echt bekend om het gezonde leven. Er zijn veel feestjes waar ook de nodige drank bij komt kijken. Toch zijn er veel studenten die sporten erg leuk vinden. Het is als student ook zeker niet verkeerd om af en toe te sporten, dit is alleen maar erg goed! Toch kost sporten vaak veel geld. Sportverenigingen houden hier gelukkig wel rekening mee. Ze weten dat studenten nu eenmaal minder geld ter beschikking hebben en zorgen voor bijvoorbeeld studentenkortingen. Hierdoor kunnen student toch nog een beetje gezond blijven tijdens de studententijd. 

Hoge kosten voor studentenkamer

Een studentenkamer kan aardig wat geld kosten. Natuurlijk wil iedere student het liefste de meest grote, luxe en mooie kamer hebben. Deze zou dan het beste zijn als hij mooi in het centrum ligt. Helaas blijft dit in de meeste gevallen een droom, want om dit goedkoop te krijgen is natuurlijk haast niet te doen. Het is belangrijk om goed na te denken over hoe vaak je als student nu echt in de kamer bent. Vaak ga je naar school, vrienden en de stad in. Een grote kamer is in de meeste gevallen dan ook niet nodig. En zelfs met een kleine kamer kun je het alsnog erg goed naar je zin hebben, met ook nog eens minder kosten die je kwijt bent.

Gerelateerde artikelen

Back to top button