Interieur

Hoe verf je een deur?

Een ding is zeker. Als je een deur gaat verven, doe dat dan bij voorkeur met Jotun verf. Dan heb je er meer dan tien jaar namelijk geen omkijken meer naar. Lees hier meer over het verven van een deur, en hoe je dat aanpakt.

Haal altijd eerst het beslag van de deur

Voor je een deur begint te verven, haal je eerst het beslag van de deur. Je kunt namelijk nooit netjes om het beslag heen verven. Om te oefenen kun je overigens prima met de binnenkant van de meterkast of kelderkast beginnen. Maak je dan een foutje, dan ziet niemand dat. Je kunt dan ook mooi wennen aan de kwast of de roller en aan de verf die je gebruikt voor de deur. Of je met een kwast of een roller werkt, is iets persoonlijks. Het ligt er eveneens aan hoe handig je bent.

Oefen op de binnenkant van de kelder- of meterkast

Nadat je het beslag van de deur hebt gehaald en hebt geoefend op de binnenkant van de kelder- en meterkast, wordt het tijd voor het echte werk. Het is verstandig om met de kopse kanten van de deur te beginnen. Heb je paneeldeuren, begin je met het diepst liggende paneel. Vervolgens verf je de verticale verbindingen tussen de vlakken. Daarna doe je de verticale vlakken en verbindingen van links naar rechts.

Maak zes of acht kleinere vlakken

Moet je een vlakke deur schilderen met een groot oppervlak? Maak van dat ene grote oppervlak zes of acht kleinere vlakken. Zo is de klus behapbaar in de wetenschap dat de natte verf moet blijven smeren, je moet zoals men dat noemt nat in nat schilderen. Pak een van de vlakken en zet daar verf op en verdeel van links naar rechts van de ene baan naar de andere. Zo zie je maar, een deur verven hoeft niet erg ingewikkeld te zijn.

Tussen de tien en twaalf jaar

Nu alleen nog de juiste verf aanschaffen, en bij voorkeur Jotun Dernidekk Ultimate Trackfarg. Dit is een dekkende, hybride beitsverf op waterbasis. Deze verf wordt alom beschouwd als een van de beste producten die verkrijgbaar is. Opvallend is de lange levensduur. Want verf je de deur op de juiste wijze, dan hief je zomaar tussen de tien en twaalf jaar niets meer aan de deur te doen. Je hebt er werkelijk geen omkijken meer naar. Door deze verf te gebruiken, blijft de houtstructuur mooi zichtbaar. Bovendien heb je met deze verf simpelweg perfecte dekking.

Gerelateerde artikelen

Back to top button