Overig

Hoe kan ik zekerder in mijn schoenen staan?

Het is niet voor iedereen even makkelijk om goed binnen een groep te functioneren. Je hebt vast wel eens op jongere leeftijd gemerkt hoe je hier tegenover staat. Is het voor jou geen probleem om een grote groep aan te spreken en te zeggen wat je denkt? Of had je juist slapeloze nachten voordat je een presentatie had voor een groep? In principe maakt het niet uit of je hier heel goed in bent of juist niet. Iedereen heeft natuurlijk weer andere kwaliteiten. Toch, kan het gebrek aan zelfvertrouwen een grote impact hebben op je leven. Dit is vooral zo wanneer de onzekerheid ook doorschemert op het werk dat je doet. Als jouw onzekerheden je echt in de weg staan, dan kun je er ook voor kiezen om hier iets aan te gaan doen! Alleen zo kun je je eigen patronen doorbreken. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Neem mensen in vertrouwen

Ten eerste, is het van groot belang dat je naar jezelf en anderen toe toegeeft dat dit een probleem is. Wanneer je het probleem zelf erkent is de kans ook groter dat je er echt iets aan zult doen. Daarnaast is het altijd fijn om met iemand over je problemen te praten. Dit voelt natuurlijk erg kwetsbaar, maar dit zorgt er wel voor dat jij je eerste stappen kunt gaan zetten.

Schrijf je in voor een training

Er zijn vandaag de dag veel manieren waarop je aan je zelfvertrouwen kunt werken. Een enorm effectieve manier is om je in te schrijven voor een training. Je kunt je aanmelden voor een training assertiviteit of een training gespreksvaardigheden. Weet je niet zeker welke training het meer op jou van toepassing is? Dan kun je altijd even overleggen met professionals die precies weten hoe ze je kunnen helpen. Het inschrijven is de moeilijkste stap. In deze trainingen leer je beter omgaan met je onzekerheden. Je leert handige trucjes om minder nerveus te zijn en zekerder in je schoenen te staan. Het volgen van een training is echt de moeite waard!

Blijf oefenen

Na de training is het van belang om de stof die je hebt geleerd te blijven toepassen. Vind je dit erg lastig? Dan kun je er ook voor kiezen om vaker een training te volgen. Zo blijf je in jezelf investeren. Hoe vaker je iets doet wat je eng vindt, hoe makkelijker het wordt. Stop dus met stressen en meld je gewoon aan!

Gerelateerde artikelen

Back to top button