Bespaartips

Bespaartip: gebruik een vergelijkingssite!

Story Highlights
  • Door te vergelijken bespaar je zomaar honderden euro's
  • Iedereen wil bezuinigen op vaste lasten
  • Vergelijkingssites helpen je om te besparen

Het fenomeen vergelijkingssite is ondertussen een ingeburgerd begrip in onze maatschappij. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen die het heeft om met behulp van een vergelijkingssite te besparen op je vaste lasten. Meest recente voorbeeld was wel de zorgverzekering. Tot en met 31 december vorig jaar besloten duizenden en duizenden mensen met behulp van een vergelijkingssite al dan niet over te stappen naar een andere verzekeraar, zo meldde het Nibud.

Besparen op de vaste lasten

Mensen die willen besparen zoeken het terecht vaak in de vaste lasten. En dus vergelijken zij ondertussen massaal hun energiecontract, hun verzekeringen en abonnementen. Door goed te vergelijken en over te stappen kun je op jaarbasis al snel enkele honderden euro’s besparen. De verschillende online vergelijkingssites die er zijn vergelijken niet alleen op basis van de prijs maar nemen uiteraard ook de kwaliteit en de voorwaarden mee. In feite zoek je dus naar die partij die jou de beste prijs- kwaliteitsverhouding kan bieden.

In Nederland vinden we verzekeren erg belangrijk

Bekijk je verzekeringen eens. Is het noodzakelijk dat je zoveel verschillende verzekeringen hebt? Betaal je nu niet teveel geld? In ons land vinden we verzekeren erg belangrijk en dat kan zomaar eens uitmonden in oververzekering. Mooi voorbeeld is wel een oude auto die nog steeds allrisk verzekerd is. Gewoon omdat dit ooit eens zo besloten is. Heb je in beeld welke verzekeringen relevant zijn? Vergelijk ze dan en kies die verzekering met de gunstigste voorwaarden.

Tegen de beste voorwaarden

Het meeste geld kun je besparen op je energierekening, helemaal als je al jarenlang dezelfde leverancier hebt. Nieuwe klanten kunnen vaak rekenen op mooie kortingen en krijgen daar vaak nog aantrekkelijke cadeaus bij ook. Als je steeds de beste voorwaarden wilt als het gaat om energie, stap dan elk jaar met behulp van een vergelijkingssite over naar een andere verzekeraar. Dan weet je zeker dat je elk jaar energie geleverd krijgt tegen de beste voorwaarden. Op je energie kun je vaak al snel honderden euro’s per jaar besparen.

Kun je met minder belminuten uit de voeten?

Ook je abonnement voor je smartphone kun je prima vergelijken om zo de nodige kosten te besparen. Kijk zelf ook of je niet met wat minder belminuten uit de voeten kunt en of een nieuwe en dure telefoon nou echt noodzakelijk is. Want ook op die vlakken kun je vaak al snel en veel besparen. Een tip? Check eens de website van KiesZeker. Daar worden uiteenlopende zaken vergeleken en kun je dus prima bekijken waar jij op kunt besparen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button