Interieur

Hoe lang gaat een keuken mee?

Story Highlights
  • Gemiddelde levensduur van negentien jaar
  • Aanwezigheid kinderen speelt een rol
  • Nieuwe keuken of een keukenrenovatie?

Dat een keuken best lang mee gaat zal voor niemand nog een verrassing zijn. Ga maar eens voor jezelf na hoe vaak in je leven jij al een nieuwe keuken gekocht hebt. Als dat één of twee keer is, dan houdt het wel op bij de meeste mensen. Gelukkig heeft de gemiddelde keuken van Keukenloods.nl een levensduur van zo rond de twintig jaar. Twintig jaar lang geniet je dus van de gemakken waarover de keuken beschikt, zoals dat tegenwoordig bijvoorbeeld combimagnetrons en de meest moderne ovens zijn.

Gemiddelde keuken gaat negentien jaar mee

Uit onderzoeken die de afgelopen jaren gehouden zijn, blijkt dat de gemiddelde keuken precies negentien jaar lang naar tevredenheid dienst doet. Of dat ook voor jouw keuken geldt, is afhankelijk van onder meer het gebruik van de keuken. Ben jij iemand die altijd zelf kookt of ben jij iemand die veel buiten de deur eet of veel magnetronmaaltijden consumeert? Kook je vaak, dan zal de keuken eerder met slijtage te maken krijgen.

Kinderen en de keuken

Ook het aantal mensen in huis speelt een rol. Hoe meer dat er zijn, hoe intensiever de keuken vaak gebruikt wordt. Zeker ook de aanwezigheid van kinderen speelt een rol. Kinderen ravotten nou eenmaal graag in huis en doen daarbij ook de keuken aan. Met kinderen in je huis zullen de keukendeuren en kastjes net als het aanrechtblad meer te lijden hebben.

Niet ineens helemaal af

Nou is het natuurlijk niet zo dat de keuken als geheel zo van de een op de andere dag af is. Zo zal het ene keukenkastje sneller niet goed meer sluiten dan een andere, een hogere bijvoorbeeld. En zo kunnen bepaalde delen van de keuken eerder aan vervanging toe zijn als een ander onderdeel. Gaat het om keukenkastjes en dergelijke, dan kun je besluiten die eerst nog te vervangen tot je het moment rijp acht dat er een nieuwe keuken moet komen.

Nieuwe keuken of keuken renoveren?

Een nieuwe keuken kopen is natuurlijk het leukste. Dan heb je een keuken waarmee je dus weer twintig jaar vooruit kunt en die beschikt over de meest moderne apparatuur. Soms zal je financiële situatie het echter niet toelaten om zomaar even een nieuwe keuken aan te schaffen. Je kunt er dan voor kiezen de keuken te renoveren. Dat doe je alleen als je over de basis van de keuken tevreden bent. Door een renovatie krijgt de keuken wel een nieuwe look, je betaalt dan echter veel minder dan wanneer je een nieuwe keuken koopt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button