Overig

Gorgelen met zout

Story Highlights
  • Gorgelen met zout helpt bij keelpijn
  • Ook probaat middel bij ontstoken tandvlees
  • Gorgel dertig tellen en doe dat twee keer

Soms is de oplossing dichterbij en simpeler dan je denkt. Heb je bijvoorbeeld te maken met ontstoken tandvlees en keelpijn, dan kunnen de pijnklachten al flink afnemen door te gorgelen met zout. Wat nodig is, is een glas warm water en een beetje zout. De klachten verdwijnen nou niet meteen als de bekende sneeuw voor de zon, vaak voel je wel al snel verlichting.

Gorgelen met zout water

Laten we het over zout hebben. Zout is een smaakmaker en een conserveringsmiddel ter conservering voor producten als vlees en vis. Zout is bovendien buitengewoon geschikt als je te maken hebt met lichamelijke klachten en daar graag vanaf wilt. Bekend is wel gorgelen met zout water als je last van de keel hebt. Waarom je dat zou doen? Omdat het helpt, omdat het je vrijwel meteen verlichting biedt. Keelpijn kan verschillende oorzaken hebben. Vaak is echter sprake van een ontsteking of een infectie. Wat het ook is, vrijwel altijd is gorgelen met zout een probaat middel om de klachten wat af te laten nemen. Dat heeft vooral te maken met de zuiverende werking die zout nou eenmaal heeft.

Keelpijn spoelen met zout water

Zout is in staat om opgehoopt weefselvocht in je keel te verwijderen. Wat dat betreft kan zout de vergelijking met een spons prima aan. Zout neemt dit weefsel namelijk als een spons op. Bovendien werkt zout als een soort van schuurmiddel want het schuurt als het ware de schimmels en bacteriën op de keelwand weg. En juist die schimmels en bacteriën zijn de oorzaak van de klachten. Hoe zout het ook precies doet, het helpt in negen van de tien gevallen.

Ontstoken tandvlees spoelen met zout water

Gorgelen is niet zo ingewikkeld verder. Je neemt een glas warm water en een half theelepeltje zout. Je lost zout op in water, doet je hoofd achterover en gorgelt 30 tellen. Vervolgens spuug je het water uit en herhaal je dit. Nou zijn er altijd mensen die moeite hebben met gorgelen of dit gewoon niet durven. In dat geval kun je honingwater drinken want ook dit kan de pijn verzachten. Het eten van fruit helpt ook. Wist je dat zout ook nadrukkelijk verlichting biedt als je ontstoken tandvlees hebt? Jazeker, ontstoken tandvlees spoelen met zout water en je merkt meteen dat de klachten afnemen. De klacht op zich haal je uiteraard niet weg en dus blijft het verstandig naar de tandarts te gaan. Gorgelen met zout helpt overigens ook om een ontsteking aan het tandvlees te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button