BespaartipsTuin

Goedkope hobby’s

Heb je ook hobby’s? Zelfs bij het daten is het een van de eerste vragen die gesteld wordt. Zo belangrijk vinden we een hobby. De hobby die je hebt zegt vaak ook iets over je persoonlijkheid en biedt voor jou een aangename besteding van de vrije tijd. Hobby’s duur? Dat kan inderdaad het geval zijn, maar is beslist niet nodig. We helpen je hier graag aan een goedkope hobby.

In de tuin kom je tot rust

De meest voor de hand liggende hobby is tuinieren, mits je een tuintje hebt uiteraard. Behalve dat het fascinerend is om iets te zien groeien in de tuin, geeft het je ook een zekere mate van rust. Je komt vaak helemaal tot jezelf als je bladeren harkt en onkruid wiedt. Of als je het gras maait. Heb je geen tuintje, dan kun je overwegen een volkstuintje te huren. Ook dat kost je nooit de hoofdprijs.

Breien is hip!

Een andere goedkope hobby is breien. Ja echt, breien. Vroeger deed vooral je oma dat, tegenwoordig wordt het steeds hipper om zelf je kleding te maken en daar hoort ook het breien van een trui bij. Steeds meer jongeren beginnen met breien. De breipennen en de bolletjes wol zijn niet duur en net als werken in de tuin brengt breien je rust. Alsof je mediteert.

You Tube maakt het je gemakkelijker

Maak van koken je hobby. Daar zal iedereen bij je thuis heel blij mee zijn. Probeer elke dag iets anders op tafel te zetten en raadpleeg kookboeken en You Tube. Zeker You Tube maakt het je echt gemakkelijker. Je krijgt stap voor stap aangereikt hoe je iets bijzonders en iets zeer smaakvols maakt. Duur? Niet als je kiest voor budget koken.  Je kunt ook van lezen je hobby maken. Lezen is niet duur, want elke Kringloop winkel heeft boeken die bijna weggegeven worden. Je kunt natuurlijk ook lid worden van de bibliotheek. Ook dit kost je op jaarbasis echt niet veel geld.

Maak een dagboek of ga sporten

Schrijven is ook iets waarvan je gemakkelijk je hobby kunt maken. Houd een dagboek bij en geef je emoties prijs aan papier. Uit je gevoelens en probeer te rijmen en te dichten. Je doet het voor jezelf en niemand hoeft het in eerste instantie te zien. Misschien schuilt er wel een schrijftalent in jou. Is dat zo, dan zou je later zelfs een boek kunnen gaan schrijven. Een gezonde hobby die niet duur hoeft te zijn is sporten. Je hoeft daarvoor niet naar de sportschool. Je kunt ook gaan wandelen, joggen of fietsen. Zorg wel dat als je gaat lopen over goed schoeisel beschikt. Voor de rest kost wandelen en fietsen je niets. Er zijn gewoon heel erg veel mogelijkheden om te kiezen voor een hobby die goedkoop is. Ga bloggen of vloggen, of tik ergens een leuke analoge camera op de kop en leer via You Tube goed fotograferen. Je kunt ook een podcast maken of leer zelf je eigen wenskaarten maken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button