Interieur

Dit is waarom je paneelgordijnen moet kopen

Het hebben van grote ramen in je woning is natuurlijk geweldig: het licht en het ruimtelijke gevoel die je ervoor terugkrijgt zijn niet te evenaren. Toch zorgen die grote ramen ook voor meer inkijk, een felle en grote hoeveelheid zonlicht en dus warmte. Hoe kun je nou de hoeveelheden controleren van het licht en warmte dat naar binnenkomt? Juist: paneelgordijnen. In dit artikel sommen we de voordelen van het hebben van paneelgordijnen nog even op.

Bedienen van warmte, privacy en licht

Het belangrijkste voordeel van het hebben van een paneelgordijn is dat je zelf kunt bepalen hoeveel licht, warmte en privacy je deelt of naar binnenlaat. Houd je in de slaapkamer meer van donker? Dan kun je ook kiezen voor paneelgordijnen verduisterend. Wil je liever wat licht doorlaten? Dan kies je voor een lichte en doorzichtige stof. Verder bepaal jij precies hoe ze hangen en dus hoeveel licht en er binnenkomt, of dat iemand bij je naar binnen kan kijken

Energiebesparing 

Paneelgordijnen zijn energiebesparend omdat de ruimte langer fris kan blijven zonder bijvoorbeeld de airconditioning aan te zetten. Is het warm binnen? Dan kun je in de winter met dichte paneelgordijnen ook lekker de warmte daar houden. Minder stookkosten betekent een lagere energierekening.

Rustige en strakke uitstraling

Paneelgordijnen zijn een groot vlak dat over je raam heen valt. Hierdoor geven ze optisch een strakke en rustige uitstraling in de ruimte. De minimalistische uitstraling is niet voor niets flink geliefd.

Eenvoudig in bediening

Paneelgordijnen zijn vaak ontzettend makkelijk te bedienen middels een kindveilig koordsysteem. Het is een kwestie van aantrekken om ze omhoog of omlaag te krijgen.

Hip en modern

Dat paneelgordijnen hip en modern zijn zal je vast niet ontgaan zijn. Ze worden zelfs Japanse gordijnen genoemd door hun minimalistische uitstraling, wat ieder interieur een boost geeft.

Scheidingswand

Een paneelgordijn kun je in een studio bijvoorbeeld ideaal inzetten als scheidingswand.

Gerelateerde artikelen

Back to top button