Overig

Wat is washi tape?

Story Highlights
  • Oneindig veel toepassingsmogelijkheden
  • In allerlei kleuren beschikbaar
  • Je koopt het overal

Je kunt een washi tape ook wel afplakband noemen. Het heeft wel iets weg van schildertape. Verschil is echter dat washi tape mooier en meer decoratief is. Het product is gemaakt van rijstpapier. Het is zeer eenvoudig in gebruik. Je plakt het op en haalt het weer weg om het elders weer op te plakken. Het blijft namelijk werken. Washi tape kun je scheuren; je kunt er eveneens op schrijven. Het is simpelweg ijzersterke tape, tape dat afkomstig is uit Japan overigens. Ook van washi tape zijn de bekende CreaChick stickers.

Knutselen met washi tape

De toepassingsmogelijkheden van washi tape is groot. Knutselen met washi tape kan dan ook van alles zijn, want je kunt echt alles met deze tape. Je maakt er een woord mee op de muur van de woonkamer en je maakt er eveneens een cadeautje nog specialer mee. Washi tape wordt ook wel gebruikt om het toetsenbord van je computer op te fleuren om of je telefoonhoesje te pimpen. Washi tape is ook geschikt om de binnenkant van de lampenkap te decoreren. Ook de bekende opbergdoosjes voor nagellak flesjes, pennen en potloden maak je mooie met washi tape.

Washi tape zwart

De standaard kleur voor washi tape is zwart. In deze kleur zie je washi tape ook het meest. Zwart effen washi tape wordt dan ook het meest gebruikt. Wie kent niet de zwarte letters van washi tape op de muur. Met de washi tape zwart maak je van de muur een fraaie fotowand. Hoe je dat doet? Je plakt de tape in de vorm van een lijst en je bent klaar.

Washi tape zwart wit

Ook fraai is washi tape zwart wit. Ook deze kleurencombinatie zie je best vaak terugkeren als het om deze speciale tape gaat. En zo zijn er heel veel meer kleuren tape beschikbaar. Je vindt dus voor elke toepassing wel de geschikte kleur tape. Of dat nou zwart wit is of een andere kleur, de werking van de tape verandert niet en zo goed als alle kleurencombinaties zijn met deze tape prima mogelijk.

Washi tape kopen in Nederland

Het is geen enkel probleem om aan washi tape te kopen in ons land. Je koopt de tape gewoon bij winkels als de HEMA, de Wibra en ook bij de Action. Washi tape kost niet veel en je hebt er ontzettend veel mogelijkheden mee. Leuk om eens te proberen en te ontdekken. Online vind je talloze ideeën en inspiratie wat je met deze speciale tape kunt doen. Hoogste tijd dat zelf eens uit te proberen dus.

Gerelateerde artikelen

Back to top button