Tuin

Kunstgras op je balkon of terras

Story Highlights
  • Kunstgras is perfect op balkon en terras
  • Het gehele jaar door een groen tapijt
  • Grasmaaien en verticuteren is niet nodig

Het was vroeger vrijwel ondenkbaar om gras te realiseren op zeker je balkon of je terras. Hoe anders is dat nu. Door de ontwikkeling van steeds beter kunstgras creëer je ook gras op je balkon en je terras. Een specialist als Kunstgrasnet.nl kan je advies geven over welk kunstgras het meest geschikt is voor je balkon of terras.

Zet vast met kit of met stoelen of plantenbakken

Op je balkon en terras wil echt gras vaak niet groeien. Om toch een groen balkon of terras te realiseren kun je kunstgras kopen. Belangrijk is dan overigens wel dat de ondergrond volledig egaal is. Dit omdat het water goed weg moet kunnen lopen. Idealiter leg je dan ook een valdemping of een drainagemat onder je grastapijt. Voor het vastzetten van kunstgras op je balkon of terras kun je prima een speciale kit gebruiken. Je kunt er echter ook voor kiezen om het gras los te laten liggen, en het op de plek te houden met behulp van stoelen, tafels en plantenbakken.

Geef je terras of balkon een andere look

En zo kun je met kunstgras je terras of balkon een heel andere look geven. Een natuurlijke look ook vooral. En zo zijn de voordelen van kunstgras ondertussen erg groot. Zo hoef je als je met kunstgras werkt in elk geval het gras niet te maaien of de randjes te knippen. Ook sproeien is met kunstgras niet nodig. Kinderen spelen bovendien graag op kunstgras. En als ze vallen, dan voelt dat minder pijnlijk aan in vergelijking met een val op hard gras. Kunstgras hoef je niet te verticuteren en bemesting is eveneens niet nodig. En met kunstgras weet je al eveneens zeker dat je niet met onkruid te maken krijgt. Wieden is dus ook niet nodig.

Steeds langer plezier aan kunstgras op balkon of terras

Met kunstgras heb je geen problemen met teveel zon of juist teveel schaduw, want het gras blijft gedurende heel het jaar groen. Omdat kunstgras zich de afgelopen jaren zo sterk ontwikkeld heeft, gaat het ook steeds langer mee. Heb je het dus eenmaal gelegd op je balkon of je terras, dan heb je er heel lang plezier aan. Nog een voordeel is dat er van allergieën als bijvoorbeeld hooikoorts geen last hebt als je met kunstgras werkt. Kortom, de voordelen van kunstgras zijn groot en je legt het echt overal. Dus ook op je terras of je balkon.

Gerelateerde artikelen

Back to top button