Reizen

Een reis boeken! Op naar…

Story Highlights
  • Wat is het reisadvies?
  • Maak een lijst met dingen die je niet moet vergeten
  • Behouden vaart!

…ja, naar waar eigenlijk? Voor hetzelfde geldt dat je daar al heel goed over na hebt gedacht. Maar sowieso luidt voor reizen hetzelfde devies als bij alles.

Namelijk dat een goeie voorbereiding het halve werk is. En over alle aspecten van je trip zou je van tevoren heel goed moeten hebben nagedacht. Natuurlijk mag je onderweg best nog even wat improviseren, maar bepaalde zaken horen wel gewoon helemaal vast te staan. Anders zou je net zo goed thuis kunnen blijven.

Die stelling mag je ook wat breder trekken, ‘thuis blijven’. Want de deur uit gaan is prima, evenals de grens over stappen. maar dat laatste is natuurlijk niet per definitie nodig. In plaats daarvan kun je ook in Nederland blijven en te zien wat jouw thuishaven allemaal te bieden heeft.

Bovendien moet je je plannen waarschijnlijk al een tijdje uitstellen. Althans, terwijl wij dit artikel op digitaal papier zetten komen de versoepelingen op de maatregelen rondom het coronavirus net een beetje op gang. Dat betekent dat we nu een beetje uitzicht hebben op een leuke reis, maar we moeten wel een slag om de arm houden. Alles kan in deze rare tijden zomaar veranderen.

Waar gaan we nou eigenlijk precies heen?

Oh ja, met deze vraag begonnen we ook. Nou, dat is dus nog even de vraag. Het hangt er in coronatijd ook heel erg van af welk reisadvies aan bepaalde landen wordt gegeven. Dat hangt natuurlijk heel erg af van het aantal besmettingen aldaar, of de angst voor nieuwe golven van het virus die worden meegebracht door bezoekers. Daarom houden sommige regeringen nu hun grenzen nog even gesloten. Mocht je nu niet naar de bestemming van jouw keuze kunnen, dan adviseren we je om nog even te wachten. Of iets anders uit te kiezen.

Heb je overigens genoeg gespaard om de trip te kunnen bekostigen? Ga goed na wat de prijzen van tickets zijn, maar ook hoe veel je uit zult gaan geven aan verblijf en dagelijkse voorzieningen. Wat je daarvoor kwijt bent verschilt per land behoorlijk.

Je inlezen over de regels van jouw vakantiebestemming is ook niet verkeerd. Want ook al ga je naar een plek die zich in de ‘beschaafde westerse’ wereld bevindt, dan nog kunnen de sociale normen en waarden heel anders zijn dan hier. Kom niet ongewild tegenover nare verrassingen te staan!

De kaart erbij pakken

Ken jij het land dat je gaat bezoeken nog niet zo goed? Dan valt er nog een heleboel te ontdekken! Maar toch zijn er misschien bepaalde plekken aldaar die je absoluut aangedaan wilt hebben. En wat te denken van festivals en evenementen waarvoor je absoluut naar dat ene land moet? Ook die wil je hebben opgenomen in jouw persoonlijke routekaart. En dan zijn er nog de ‘eventueeltjes’. Plaatsen die je kunt gaan bezoeken op een dag waarop je niks anders gepland hebt staan. Maar een dagje in je tent of bungalow blijven is ook nooit verkeerd, hoor. Zolang je tijdens je vakantie maar iets gaat ondernemen, anders had je net zo goed op het Scheveningse kunnen gaan liggen bakken.

Besef ook dat sommige activiteiten geld zullen kosten. Dus hopelijk is je portemonnee diep genoeg. Zo niet, dan zul je in het land van jouw bestemming misschien wel wat werk kunnen vinden. Dat komt zeker heel goed uit wanneer je van plan bent daar voor langere tijd te blijven.

Inpakken en wegwezen

Althans, zodra het zover is, wil je dat niks je nog in de weg staat. Maak daarom vooral ver van tevoren een lijst met alle zaken waarvan jij denkt dat je ze absoluut mee moet hebben. Probeer je ballast wel zo veel mogelijk te beperken, anders sjouw je allemaal tassen en koffers mee vol spullen die je uiteindelijk helemaal niet nodig gaat hebben.

Heb je trouwens alles in huis waar je dat spul in kwijt kunt? Zo niet, ga dan maar even gauw koffers vergelijken op het internet. En besef dat rolkoffers van luchtbanden voorzien moeten zijn in steeds meer landen. Die plastic wieltjes zijn omwonenden namelijk een doorn in het oog. Of eigenlijk het oor, natuurlijk.

Behouden vaart!

Gerelateerde artikelen

Back to top button