Interieur

Haal het optimale uit je bankstel en ga pilling tegen

Story Highlights
  • Goed onderhoud is het halve werk
  • Huisdieren kunnen de bron van pilling zijn
  • Zoek de bron en voorkom pilling

En dan zie je ineens allerlei kleine bolletjes. Op je trui en op je bank. Je kijkt nog een keer goed en ontdekt nog veel meer bolletjes op de bank. Je denkt aan pluizen, maar hebt te maken met pilling. Pilling is het ontstaan van bolletjes die bestaan uit externe vezels en vezels van de bank. Met een speciale tondeuse kun je pilling weghalen.  Omdat wij van Slimme Boefjes echt wel weten dat voorkomen beter is dan genezen, geven we je wat tips hoe je dit verschijnsel kunt voorkomen. Want op een pilling bankstel zit je niet te wachten uiteraard.

Pilling: voorkomen is beter dan genezen

Het voorkomen van pilling is prima mogelijk. Maar wat is pilling nou precies? Je moet weten dat pilling in principe huishouden gebonden is. Heb je er eens mee te maken gehad, dan is de kans groot dat het terugkeert.  Wil je zeker weten dat je niet meer met pilling te maken krijgt, neem dan een  stof die niet kan pillen. Om pilling te voorkomen zorg je dat de bank steeds goed onderhouden wordt. Juist de huisstof die op de bank belandt moet je zien te verwijderen. Dit kan prima door zeer regelmatig de bank te stofzuigen. Gebruik daarvoor het juiste hulpstuk en zet bij het zuigen nooit teveel kracht. Dit is gewoon niet goed voor de bank.

Sportsokken en huisdieren kunnen de bron van de ellende zijn

Wil je pilling voorkomen en wil je liever niet met de pillingtondeuse aan de gang, speur dan de bron van de ellende op. Huisstof, een kussen, fleeceplaids en sportsokken zijn voorbeelden van spullen die zomaar eens de bron van de problemen kunnen zijn. Doe je niets aan de bron, dan blijft het probleem zich herhalen. Pilling kan zeker ook te maken hebben met een te lage luchtvochtigheid in je huis. Door daar iets aan te doen, help je pilling voorkomen. Is de luchtvochtigheid te laag, dan krijgt synthetisch materiaal  een statische lading, Daardoor trekt het vezels aan.

De vettige huid geeft af op de bank

Ook huisdieren kunnen de bron van pilling zijn. De huid van een hond bijvoorbeeld, is van zichzelf wat vettig van aard.  Dat vet geeft af op de bank en aan dat vet kunnen haren zich aan je bank hechten. Stofzuig dus regelmatig en voorzichtig het zitgedeelte van je bankstel. Daarmee kun je wellicht voorkomen dat je nogmaals met het nare verschijnsel dat pilling heeft te maken krijgt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button