Budgetfood

De lekkerste budget wijnen!

Story Highlights
  • Een budgetwijn kost vaak nog geen tientje
  • Wijn drinken is goed voor je haar
  • Voeg wat zout toe voor meer balans

Met budgetwijnen worden wijnen bedoeld die je (vaak) in de supermarkt koopt en die nog geen tientje kosten. Ondanks de lage prijs, smaken de meeste budgetwijnen meer dan uitstekend. En als ze niet smaken, dan kun je er zelf prima iets aan doen. Maar doorgaans is er met de smaak niets mis als het gaat om budgetwijnen.  De Slimme Boefjes drinken alleen maar budgetwijnen en kunnen ook jou dat prima aanraden.

Ook budgetwijn is goed voor je haar

Een wijntje is best goed voor je. Mits je maar met mate wijnt.  Wijn is bijvoorbeeld goed voor je haar en immuun systeem. Bovendien, zo zegt men, leef je langer als je elke dag een wijntje neemt. Een budgetwijn is cult geworden. Zo wordt elk jaar de beste budgetwijn gekozen. De winnaars scoorden goed en zijn nog steeds veel gedronken wijnen. Neem de ‘La Mareda Recerva Malbec’, een Chileense wijn. Deze wijn kost nog geen zes euro maar wordt toch gezien als een van de beste en meest smaakvolle wijnen ter wereld. De lekkerste budgetwijnen die de titel al eens wonnen leverden een topprestatie. Liefst 16.000 wijnen worden dan namelijk blind getest door erkende wijnexperts. De Chileense wijn heeft verrassend genoeg zeer uiteenlopende smaken. Meest gehoorde is ‘freshy crushed black fruit’ al noemen anderen het juist ‘creamy vanilla yoghurt and pepper spice’. Zeer uiteenlopend dus van smaak deze veelzijdige wijn.

Voeg een snufje zout toe

Budgetwijnen hebben over aandacht niet te klagen. Er zijn talloze websites waarop de heerlijkste budgetwijnen aanbevolen en besproken worden. Elke streek en ook elke winkel heeft een eigen budgetwijn. Doorgaans zijn ze allemaal prima te drinken. En stel nou dat je een keer een budgetwijn neemt die je niet echt goed smaakt, dan maak je die gewoon zelf prima op smaak. Hoe? Je voegt gewoon een snufje zout toe. Dit zorgt voor een betere balans en een betere smaak. Zorg dus dat je altijd zout in huis hebt. Dan staat nooit iets een heerlijk avondje wijn drinken in de weg. Wil je morgen direct een budgetwijn halen voor nog geen tientje? Denk eens aan de Chileense wijn die we al noemden of denk een aan de Yealang Sauvignon Blanc of de Trapiche Pirot Grigio. Die smaken altijd voortreffelijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button