Tuin

Je tuin zomerklaar maken

Story Highlights
  • Potgrond bevat meer voedingsstoffen dan tuinaarde
  • Potgrond houdt vocht langer vast
  • Eind maart, begin april in de tuin aan de slag

De echte tuinliefhebbers kunnen niet wachten op de dag dat het voor het laatste gevroren heeft. Dan namelijk is het het perfecte moment om in de tuin aan de slag te gaan en je tuin zomerklaar te maken. Lees hier alles over het zomerklaar maken van de tuin, grasmaaien en potgrond.

Ga eind maart, begin april in de tuin aan de slag

Je tuin zomerklaar maken begint vaak met wat achterstallig onderhoud, het is een kwestie van de tuin enigszins op gang helpen. Het zomerklaar maken van de tuin hangt natuurlijk ook af van de winter die we gehad hebben. Gemiddeld genomen is het eind maart/begin april de hoogste tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Je kunt prima beginnen met het maaien van gras, terwijl je vervolgens ook nieuw gras in kunt zaaien. Wanneer het exact de tijd is om de tuin zomerklaar te maken, is dus lastig te zeggen. Het hangt af van het type tuin dat je hebt, de grootte van de tuin, het type planten in je tuin en de ondergrond die je hebt.

Water wordt langer vastgehouden, voldoende voeding voor twee maanden

Ga je gaandeweg ook weer nieuwe planten een plek in je tuin geven? Werk dan bij voorkeur met potgrond. Ten opzichte van tuinaarde zit er in potgrond veel meer voedingsstoffen. En dat kan de plant zeker dan goed gebruiken. In potgrond vind je alleen maar hoogwaardige grondstoffen in de vorm van turfstrooisel, tuinturf, kalk en houtvezels. Mede door de samenstelling wordt water langer vastgehouden en kunnen planten de voeding goed in zich opnemen. In potgrond, en zeker als je die van het bekende merk Pokon neemt, zitten voldoende voedingsstoffen voor twee maanden. Deze pootgrond van Pokon is nog veelzijdig ook en geschikt voor alle kamerplanten, kuipplanten en zeker ook vaste- en perkplanten.

Haal onkruid weg en begin met snoeien

Met de juiste potgrond in de buurt kun je aan de slag en je tuin zomerklaar maken. Stel de hoogte van je grasmaaier af tussen de 3,5 en 4,5 millimeter. Je kunt dus meteen gras zaaien, bekend is wel dat gras in de maanden juni en juli het best groeit. Je haalt verder onkruid weg en gaat langzamerhand snoeien. Je ruimt de rommel uit je tuin en gaat nieuwe planten en struiken planten. Zo help jij je tuin richting de lente. Ben je echt dol op je tuin, blijf je tuin dan ook de helpende hand bieden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button