Bespaartips

Bespaartip: Geef je stoffen meubels een tweede leven!

Story Highlights
  • Geef je leven een tweede kans
  • Stoffeer stap voor stap
  • Meubels worden onherkenbaar mooi

De meeste mensen die zien dat de stoffen bekleding van de meubels minder wordt en aan slijtage onderhevig is, die gaan gewoon naar de winkel en zoeken nieuwe meubels uit. Onnodig, want door de bank of de stoel bijvoorbeeld van een nieuwe stof te voorzien, geef je ze een tweede leven en kun je ze een heel andere uitstraling geven. Soms denken mensen nadat jij de meubels opnieuw gestoffeerd hebt dat je nieuwe meubels aangeschaft hebt. Dan weet je dat het project gelukt is.

Je meubels kunnen nog prima een aantal jaren mee

Voordeel van de meubels opnieuw stofferen is bovendien dat de afvalberg in de wereld niet nog groter wordt. Want vaak worden de meubels weggegooid op het moment dat er nieuwe meubels gekocht worden. Nog iets; wanneer de stof van meubels verslechteren van kleur of kwaliteit, wil dat niet zeggen dat de meubels ook meteen af zijn. Vaak zit een stoel of bank namelijk nog uitstekend. Zonde dus om afstand te doen van de meubels, die nog prima een aantal jaren mee kunnen.

Ruim voldoende aanbod van geschikte stoffen

In de moderne stoffenwinkel heb je ruim voldoende aanbod van geschikte stoffen die je meubels onherkenbaar mooi maken. Het mooie is dat je met de stoffen als het ware je eigen stijl kunt creëren. De stof is er in vele soorten en maten, kleuren en motieven. Met de juiste meubelstoffen geef je de meubels een geheel nieuwe uitstraling en blijf je dus gewoon genieten van de prima zittende stoel of bank.

Ga stap voor stap te werk

Wil jij je stoel opnieuw stofferen? Zorg dan in elk geval dat je de nieuwe stof, een nietpistool, een naald, draad, stift, lijm, spelden, een schroevendraaier, schuimrubber en een schaar bij de hand hebt. Bekijk voor je begint goed hoe de constructie precies is. Demonteer vervolgens de stoel en maak voorzichtig de oude stof los. Ondertussen kijk je of er meer reparaties nodig zijn aan de stoel zelf. Knip vervolgens de stof op maat, waarbij je de oude stof eventueel als mal kunt gebruiken. Vervolgens voorzie je de meubels van nieuwe stof.

Gerelateerde artikelen

Back to top button