Overig

Belangrijke technologische ontwikkelingen voor bedrijven

Steeds meer technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat het leven makkelijker wordt. Voor bedrijven zijn dit enorme kansen om producten of diensten nog beter aan te kunnen prijzen aan klanten. Bijvoorbeeld een 360 graden video laten maken kan voor je bedrijf erg handig zijn. Dit geeft klanten de mogelijkheid om gemakkelijk een kijk te nemen in je bedrijf of showroom. Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer online mogelijkheden. Wij informeren je hier graag over.

Een AR app laten maken

Technologische ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat er steeds meer mogelijk is. Zo is het tegenwoordig mogelijk om je communicatie te verrijken met digitale Augmented Reality (AR). Een AR app laten maken kan voor verschillende doeleinden zijn. In eerste instantie wordt AR veel gebruikt voor marketing. Je kunt er namelijk producten, tijdschriften of locaties mee verrijken, doordat je ze nog beter zichtbaar kunt maken. Daarnaast kun je ook leuke games creëren om de merkervaring te vergroten. Vervolgens kan AR ook bijdragen aan support. Je kunt een uitzicht delen, support ontvangen en instructies geven. Dit allemaal compleet handsfree! Tot slot kan AR ook ingezet worden voor educatie. Het is mogelijk om complexe materie op een efficiënte wijze stap voor stap weer te geven!

Een 360 graden video laten maken

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een 360 graden video te laten maken. Dit is voornamelijk voor bedrijven een goede stap. Tegenwoordig is namelijk Youtube al een van de grootste zoekmachines op het internet. Een video is om die reden een goede optie om toe te voegen aan je marketingstrategie. Een 360 graden video zorgt ervoor dat de boodschap goed blijft hangen. Je geeft de kijker namelijk het gevoel alsof ze ergens aanwezig zijn. Vervolgens kun je de klanten ook nog eens rond laten lopen op de plek. Heb je bijvoorbeeld een grote showroom? Dan is het mogelijk om deze helemaal op te laten nemen, zodat alle bezoekers ook online je de showroom kunnen komen bekijken. Dit zorgt voor een leuke, unieke en interactieve manier om je producten bij de klanten aan te prijzen. Dit combineer je dan direct met een converterende webshop!

De voordelen van een VR app

Een andere belangrijke online ontwikkeling, is Virtual Reality (VR). Met VR is het mogelijk om een wereld te creëren die lijkt op de echte wereld. Door middel van een bril stap je als het ware in deze gecreëerde wereld. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Zo kun je als projectontwikkelaar potentiële kopers het project al laten zien, zonder dat er ook nog maar iets gebouwd is. Vervolgens kun je door het hele gebouw lopen en krijg je het gevoel alsof je er daadwerkelijk bent. Een ander voordeel is dat deze wereld gebruikt kan worden voor trainingsdoeleinden. Zo kunnen er simulaties gedraaid worden van bijvoorbeeld een brand in een bedrijfspand. De werknemers kunnen op deze manier een brandoefening krijgen, zonder dat hier risico’s aan vast zitten. Als het mis gaat, start je de simulatie gewoon opnieuw!

Gerelateerde artikelen

Back to top button