TuinWonen

Met deze tips maak jij jouw woning klaar voor de zomer

De zomer staat voor de deur en hoogstwaarschijnlijk heb jij jouw ‘spring cleaning’ er al op zitten. Een nieuw seizoen zien wij dan ook maar al te graag als een nieuwe gelegenheid om ons interieur te veranderen. Eens in de zoveel tijd kan ons stulpje best een opfrissertje gebruiken. Daarom geven wij jou 5 tips om je woning zomer klaar te maken. 

#1 Zorg voor veel licht in huis

In de zomer willen we graag dat ons huis zo licht mogelijk oogt. Daarom kiezen we voor een minimalistische inrichting met veel wit-, crème-, en beigetinten zodat de ruimte extra licht wordt. Donkere muren en kleden kan je in dit geval beter proberen te vermijden. Wit-, crème-, en beigetinten zijn dit jaar dus the way to go.  

#2 Ga voor (kleurrijke) nieuwe items

Wil je toch een pop of colour toevoegen aan je inrichting? Dan kan je voor een paar kleurrijke nieuwe items gaan. Zo kan je ervoor kiezen om alle aandacht naar één eyecatcher te laten gaan – hoekbanken lenen zich hier bijvoorbeeld uitstekend voor. Maar ook kun je een kleurdetail toevoegen door voor kussens te kiezen in verschillende groentinten. 

#3 Groen, groener, groenst

Kamerplanten zien er niet alleen mooi uit in je huis, ze zorgen ook nog eens voor minder stress, een schone lucht en een goede nachtrust. Voor ons des te meer redenen om een paar kamerplanten aan te schaffen. 

Je kunt jezelf ook af en toe trakteren op een mooie bos bloemen. Zo krijgt je huis meteen een zomerse feeling. 

#4 Tuinmeubilair

Het liefst brengen we zoveel mogelijk tijd buiten door. Als de eerste zonnestralen zich laten zien dan is er niks fijner dan buiten op het dakterras zitten met een kop koffie. Dit doe je natuurlijk het beste in een verfijnde loungestoel. Investeer daarom in een mooie tuinset. Sowieso ga jij hier veel gebruik van maken deze zomer. 

#5 Natuurlijk

Misschien werk je wel vanuit huis, en dan kan het fijn zijn om elementen uit de natuur naar binnen te halen. Het gaat hier niet alleen om kleuren, zoals we eerder besproken hebben, maar ook om texturen en materialen. Denk weer aan kamerplanten, maar bijvoorbeeld ook aan marmeren accessoires of een kussen van bamboe.

Gerelateerde artikelen

Back to top button