Kinderen

Kinderen gebaat bij gebruik verzwaringsdeken

Het is een steeds groter probleem voor mensen en kinderen. De nachtrust wordt steeds vaker verstoord en het wordt steeds moeilijker om in slaap te komen. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de prikkels die overdag verzameld worden. Daarnaast heeft de mobiele telefoon en de televisie ook een groot aandeel in deze prikkels. Als je net voordat je naar bed gaat nog op een scherm kijkt, duurt het nog even voordat je lichaam zich afgesloten heeft. Hierdoor duurt het langer voordat je in slaap komt. Om een goede nachtrust te krijgen, is het belangrijk dat je gaat kijken naar manieren om deze prikkels te verlagen. Een van deze manieren is het gebruik van een verzwaringsdeken van Latona Blanket.

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken kind is eigenlijk exact zoals het woord doet vermoeden. Het is een normale deken die verzwaard is. Doordat de deken zwaarder gemaakt is, brengt het veel voordelen met zich mee. De deken zorgt namelijk voor een grotere druk op het lichaam. Hierdoor voelt het veiliger onder de deken en kun je gemakkelijker in slaap komen. Met name voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels, is de verzwaringsdeken een geschikte oplossing. Het slapen met een verzwaringsdeken is niet gevaarlijk, omdat je altijd een maximum gewicht hebt dat het lichaam gemakkelijk aan kan. 

Voordelen van een verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken gebruiken om in slaap te komen heeft erg veel voordelen. Het is namelijk veel makkelijker om je lichaam in slaap te brengen. Daarnaast ervaren mensen ook een diepere slaap onder een verzwaringsdeken. Dit heeft er mee te maken dat een verzwaringsdeken het gevoel van veiligheid geeft. Als je onder de deken ligt, voel je een druk op het lichaam. Deze druk is hetzelfde als dat je een knuffel krijgt van iemand. Hierdoor voelt het veilig aan en kan je lichaam makkelijker in slaap vallen. Ook zorgt een verzwaringsdeken een verlichting van stress. Het is bewezen dat mensen die veel stress ervaren door een verzwaringsdeken geholpen worden. Ook voor kinderen met bijvoorbeeld autisme kan het bevorderlijk zijn om een verzwaringsdeken te gebruiken. Als er te veel prikkels opgekomen zijn, zorgt een verzwaringsdeken voor een vermindering.

Hoe zwaar is een verzwaringsdeken?

Als je een verzwaringsdeken gaat aanschaffen, is het belangrijk dat je de juiste zwaarte hebt. In de regel is het zo dat een verzwaringsdeken 10% van het lichaamsgewicht moet zijn. Als je bijvoorbeeld 70 kilo weegt, dient de verzwaringsdeken 7 kilo te wegen. Ook voor kinderen is een verzwaringsdeken te gebruiken. Zorg er dan wel voor dat de deken die je gebruikt lichter is dan die je voor jezelf gebruikt. Weet jij al wanneer je een verzwaringsdeken gaat gebruiken?

Gerelateerde artikelen

Back to top button