Financiën

Als ondernemer besparen op je bedrijfsverzekeringen? Zo pak je het aan

Ben je net begonnen met een onderneming? Dan is het van belang om na te denken over het afsluiten van bepaalde bedrijfsverzekeringen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan belangrijke verzekeringen als een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, inventarisverzekering en verzuimverzekering. Lees jezelf als startende ondernemer goed in over de verschillende bedrijfsverzekeringen. Als je er meerdere afsluit, kan dit best oplopen in de kosten. Het is dan ook goed om te weten hoe je hierop zou kunnen besparen. Wij zetten hieronder op een rij hoe je dit kunt aanpakken. 

Bekijk welke verzekeringen het bedrijf echt nodig heeft

Als startende ondernemer is het natuurlijk niet fijn om meteen al hoge kosten te hebben voor bedrijfsverzekeringen. Het is dan ook niet altijd nodig om voor elk mogelijk risico te gaan verzekeringen. Ga daarom eens goed na welke verzekeringen en dekkingen van belang zijn voor jouw onderneming. Bedrijfsverzekeringen die in ieder geval goed zijn om te overwegen, zijn de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, verzuimzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Kijk goed naar de verschillende mogelijkheden en bepaal welke voor jouw bedrijf van toepassing zijn. Als je hier niet helemaal uitkomt, kan het geen kwaad om advies te vragen van een verzekeringsadviseur.

Voorkom dat je dubbel verzekerd bent

Een andere manier om te kunnen besparen op bedrijfsverzekeringen, is voorkomen dat je dubbel verzekerd bent. Bepaalde risico’s in het bedrijfsleven kunnen namelijk door meerdere verzekeringen worden gedekt, waardoor je dus eigenlijk onnodig veel geld betaalt. Probeer dit dus echt te voorkomen en kijk goed naar waar je bij welke verzekering verzekerd voor bent. Zo zal je niet snel onnodig extra kosten betalen omdat je dubbele dekking hebt.

Online vergelijken

Een goede tip om geld te kunnen besparen op je bedrijfsverzekeringen, is door online te vergelijken. Het aantal aanbieders op het gebied van bedrijfsverzekeringen is groot, waardoor je hier een ruime keuze in hebt. Het kan dus absoluut geen kwaad om deze aanbieders met elkaar te vergelijken. Wat kan een bepaalde aanbieder jou bieden en voor welke prijs? Door dit met elkaar te vergelijken kom je erachter wat voor jou het meest voordelig is. Je ziet online binnen no time waar je een verzekering het voordeligste kunt afsluiten, wat mooi meegenomen is als je graag wat kosten wilt besparen.

Jaarlijks vergelijken

Een tip die goed is om te onthouden als je graag wilt besparen op de verzekeringen voor je onderneming, is om jaarlijks te vergelijken. Kijk eens naar of je na een jaar nog steeds de scherpste premie betaalt. Als dit niet het geval is, zou je ervoor kunnen kiezen om de verzekering af te sluiten bij een andere aanbieder. Jaarlijks vergelijken kan je op deze manier best wat geld besparen. En het is maar een kleine moeite!

Deze tips hierboven kunnen jou erbij helpen om wat kosten te besparen op bedrijfsverzekeringen. En dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen, zeker als je nog maar net met je onderneming begonnen bent. Besteed dus zeker voldoende aandacht aan het kiezen van de juiste bedrijfsverzekeringen, want wie weet kun je zo wel geld in je zak houden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button