Overig

Ervaar de werkelijkheid op een andere manier

De kans is groot dat de term paddo’s je wel iets zegt. De historiek van de paddo’s gaat al enkele honderden jaren terug. Bij opgravingen in onder meer Mexico en Guatemala werden er beelden teruggevonden in de vorm van paddenstoelen. Deze bleken al duizenden jaren oud te zijn. De kans is dus reëel dat paddenstoelen toen al werden gebruikt. De laatste honderd jaar zijn de paddo’s terug bekend geworden in de vorm van drugs.

Wat zijn paddo’s?

Paddo’s is een verzamelnaam van meerdere soorten paddenstoelen die een hallucinerende werking hebben. Hetzelfde geldt ook voor truffels. Het zijn onderdelen van schimmels waarin onder meer de stof psilocybine en psilocine in verwerkt zitten. Meestal worden paddo’s los gegeten, maar je kan er ook thee van zetten. In Nederland zijn paddo’s al meer dan tien jaar verboden. Ook in de rest van Europa mogen paddo’s niet verkocht worden. Kweeksets met sporen van paddo’s  en truffels kunnen wel nog verkocht worden.  Op het internet vind je meer informatie over het aankopen van paddo’s.

Wat is het verschil tussen truffels en paddo’s?

Eigenlijk zijn er niet zoveel verschillen tussen truffels en paddo’s. Het belangrijkste verschil is dat paddo’s boven de grond groeien en truffels onder de grond. Omdat paddo’s boven de grond groeien, kunnen ze sporen van schimmel verspreiden. Hierdoor kan deze schimmel zich voortplanten. De truffels daarentegen zijn te vergelijken met een knol die de schimmel gebruikt om voedsel in te bewaren. Doordat zowel de paddo’s als de truffels er beide voor zorgen dat de schimmel overleeft, zitten in truffels grotendeels dezelfde stoffen als in paddo’s.

Zoals hierboven al is vermeld, zijn de stoffen psilocybine en psilocine de belangrijkste stoffen van paddo’s en truffels. Ze veroorzaken een zogenaamde trip waardoor gebruikers de werkelijkheid anders gaan beleven. Het feller zien van kleuren of dingen zien bewegen die eigenlijk stilstaan zijn slechts enkele effecten. Daarnaast kunnen muziek en geluiden ook heel intens ervaren worden. Gebruikers krijgen soms het idee dat ze de muziek zelfs kunnen voelen. 

De intensiteit van de trip en hallucinaties hangt natuurlijk af van de hoeveelheid die wordt ingenomen. Daarnaast heeft ook de gemoedstoestand van de gebruiker een belangrijke rol op wat er wordt ervaren tijdens de trip. Je kan namelijk ook een bad trip ervaren, waarbij je het gevoel krijgt dat je de volledige controle over de situatie verliest. Daarom is het belangrijk dat je paddo’s en truffels enkel inneemt wanneer je je in een veilige omgeving bevindt. 

Doordat niet alle stoffen bij truffels en paddo’s hetzelfde zijn, kunnen mensen ook een ander effect van de trip ervaren. Al is dit in mindere mate bepalend dan de hoeveelheid en de gemoedstoestand.

Hoe ontstaat een trip?

De stof psilocybine wordt in het lichaam omgezet naar psilocine. Deze stof kan je vergelijken met serotonine. Doordat psilocine een invloed hebben op de serotonine deeltjes in onze hersenen, gaan onze hersenen op een andere manier werken. Hierdoor gaat een gebruiker de werkelijkheid ook op een andere manier ervaren. 

Zodra iemand paddo’s heeft ingenomen, duurt het ongeveer een half uur tot een uur voordat de trip begint. De piek van de trip ervaar je gemiddeld een uur na de inname van de paddo’s. Deze piek duurt ongeveer twee tot drie uur waarna deze langzaam afneemt. De volledige trip van begin tot einde duurt ongeveer vier tot zeven uur. Hoe meer je inneemt, hoe langer de trip zal duren. 

Zoals al eerder vermeld, zijn niet alle effecten van een trip positief. Zo kunnen gebruikers ook tijdelijk geheugenklachten ervaren of problemen hebben met concentreren. 

Doordat ook de gemoedstoestand van gebruikers een belangrijke rol spelen, wordt het aangeraden om personen met psychische klachten zoals depressie geen paddo’s te laten gebruiken. Wanneer je interesse hebt in het aankopen van paddo’s kan je terecht op https://paddoskopen.nl/

Wanneer je truffels wil uittesten, kan je ze aankopen via https://paddoskopen.nl/shop/magic-truffels/. Indien je slechts een milde trip wil ervaren, is vijf gram zeker voldoende. Wil je graag een stevige trip, dan kan je tien tot vijftien gram gebruiken. Als je een hoge tolerantie hebt, kan je voor twintig gram gaan, maar dan kan het zijn dat je de effecten heel sterk ervaart. 

Welke recreatieve drug je ook wil gebruiken, belangrijk is dat je het met mate gebruikt. Langdurig gebruik kan tot gewenning leiden waardoor je steeds een hogere dosis nodig hebt om dezelfde effecten te ervaren. Een hogere dosis kan dan weer tot verslaving leiden. Een verantwoord gebruik is dus van essentieel belang.

Gerelateerde artikelen

Back to top button