Interieur

Hoe kies je een geschikte wijnklimaatkast?

Als wijnliefhebber is een wijnklimaatkast een echte toevoeging. Het zorgt ervoor dat je wijn ten alle tijden koud is en je kunt de wijn veel beter een lange tijd bewaren. Het uitzoeken van wijnkasten kan echter lastig zijn. Er zijn veel verschillende modellen en de groottes verschillen ook heel erg. In dit blogbericht willen we je graag helpen bij het kiezen van een geschikte wijnklimaatkast.

Wat is een wijnklimaatkast precies?

Op het moment dat je wijn op wilt bergen, gebeurd dit in een wijnkelder. Het is echter niet zo dat het voor iedereen mogelijk is om een wijnkelder te bouwen. In dit geval kun je ervoor kiezen om een wijnklimaatkast te nemen. Deze bootst het effect van een wijnkelder exact na. De temperatuur van de kast kun je makkelijk regelen en er zijn nauwelijks invloeden van buitenaf mogelijk. Wil jij bijvoorbeeld in de avond genieten van een lekker glaasje wijn? Dan kun je de fles gemakkelijk uit je wijnklimaatkast pakken en direct beginnen met drinken.

Verschillende soorten wijnkasten

Als je op zoek gaat naar een wijnklimaatkast, heb je verschillende mogelijkheden. De eerste keuze die je gaat maken is de grootte van de kast. Als je de wijnkast in de keuken wilt toevoegen, moet je hier natuurlijk wel voldoende ruimte voor hebben. De meeste mensen kiezen er in dit geval voor om een kleine wijnkast te plaatsen. Als je echter de wijnkast op een andere plek wilt zetten, is het ook mogelijk om voor een grotere variant te gaan. Je kunt dan kiezen om al je wijn op dezelfde plek te bewaren. 

Verschillende temperatuurzones

Als je gaat kiezen voor een wijnklimaatkast, is het belangrijk dat je ook gaat kijken naar de verschillende zones. Veel wijnkasten hebben namelijk ook de mogelijkheid om met twee zones te werken. Je kunt dan bijvoorbeeld de ene zone erg koud zetten, terwijl de andere zone iets warmer is. Je kunt de wijn die extra koud is dan direct nuttigen, terwijl de andere wijnen juist beter bewaard worden voor later.

De uitstraling van de wijnkast

Als je een wijnkast in je interieur wilt toevoegen, is het belangrijk dat hij goed past. Veel wijnkasten hebben een moderne uitstraling. Daarnaast wordt er ook vaak gebruik gemaakt van de kleur zwart met een hout combinatie. Tevens zijn er ook verschillende wijnkasten die zijn uitgerust met LED-verlichting. Deze zorgen voor een extra dimensie in de keuken. Het is natuurlijk wel zo handig dat als je wijn wilt pakken, je ook kan zien wat je pakt. Wil jij je hele wijnvoorraad kunnen laten zien? Dan kies je natuurlijk voor een grote wijnkast waar je tot wel 100 flessen kunt bewaren!

Gerelateerde artikelen

Back to top button