Overig

Op zoek naar parfum? 3 Tips

De zoektocht naar een nieuwe parfum kan soms best lastig zijn. Of je nu online parfum wilt gaan kopen of in de winkel, er is zoveel keuze. Waar moet je beginnen? Daar helpen we je in dit artikel bij op weg. 

We geven 3 tips om het parfum kopen makkelijker te maken. Door bijvoorbeeld te weten welk type parfum je zoekt, welke geurnoten bij je passen en welk budget je ervoor over hebt, ben je al een heel eind op weg. 

Tip 1: Weet welk type parfum je zoekt

Als je op zoek gaat naar een parfum, moet je al snel de keuze maken tussen eau de parfum en eau de toilette. Daarvoor moet je jezelf afvragen hoe krachtig je de parfum wilt hebben. Zoek je iets krachtigs of houd je meer van een wat subtielere parfum?

Bij een eau de parfum is de concentratie van parfum oliën veel hoger dan bij een eau de toilette. Bij een parfum heb je bijvoorbeeld 12 tot 18 procent parfum oliën en bij een eau de toilette zo’n 8 tot 12 procent. En hoe hoger de concentratie, hoe sterker de geur en hoe langer de geur over het algemeen blijft hangen. 

Tip 2: Ga na welke geurnoten bij je passen

De tweede tip is om te letten op de parfum noten. Hiermee wordt het type geur bedoeld. Er worden verschillende groepen onderscheiden. Denk aan bloemige geuren, frisse geuren, houtachtige geuren en orientaalse geuren. Binnen deze 4 hoofdgroepen heb je allerlei parfums. Aan de omschrijving op de website kun je vaak vinden om wat voor groep het gaat. Je zou ook kunnen kijken tot welke categorie de parfums behoren die je eerder had. 

Bloemige geuren zijn de vaak wat zachtere geuren van bloemen. Bij frisse parfums heb je het vaak over geuren met citrusnoten, aromatische groene geuren en soms ook de wat fruitige varianten. Met houtachtige geuren worden de wat diepere noten bedoeld, van bijvoorbeeld droog hout of mos. Oriëntaalse geuren zijn daarentegen vaak kruidig. 

Tip 3: Filter op prijs

Een derde tip bij het zoeken naar parfum, is om te kijken naar de prijs die je ervoor wilt betalen. Dit is een van de aspecten waar mensen bij parfum het meest op letten. Door aan te geven in welke prijsrange je parfum zoekt, verklein je de zoekopdracht en wordt het makkelijker om de parfum te vinden die bij je past. 

Niet iedereen kan en wil immers even diep in de buidel tasten. Gelukkig zijn er al parfums beschikbaar voor een gunstig budget. Je zou ook nog bij aanbiedingen kunnen kijken. Wie weet zit daar een parfum naar wens bij. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button