Interieur

Raamdecoratie op z’n best: Zo maak jij jouw ramen mooi

Als je fan bent van het decoreren en gezellig aankleden van je huis, moet je jouw ramen natuurlijk niet vergeten. Het kan wat lastig zijn om iets leuks te bedenken voor de decoratie van de ramen van je woning, maar als je een beetje creatief bent en goed zoekt, zijn er genoeg leuke ideeën te vinden. Zeker als jij jouw woning decoreert per seizoen, kun je super leuke dingen doen met de raampartijen in je huis. Vooral de ramen in de woonkamer zijn leuk om aan te kleden, maar ook in de keuken kun je veel leuke dingen verzinnen. In dit artikel geven we je tips voor het decoreren van jouw ramen!

Elegant en functioneel: een rolgordijn voor je ramen

Dit is erg fijn voor op de slaapkamer, maar ook voor andere ruimtes die je in sommige gevallen lekker donker wil kunnen maken. Bijvoorbeeld ruimtes die op het zuiden liggen en daarom nogal snel opwarmen in de zomer. Een op maat gemaakt rolgordijn zorgt ervoor dat er veel minder zonlicht binnenkomt en dus ook dat het minder snel warm wordt in een ruimte. Je kunt het zo laten maken dat je het rolgordijn van binnenuit omhoog of omlaag kunt doen, maar veel mensen laten vandaag de dag automatische rolgordijnen aan de buitenkant van de ramen plaatsen. Deze kun je dan met een afstandsbediening omhoog of omlaag laten gaan. In sommige gevallen kun je dat proces zelfs automatiseren, zodat de rolgordijnen op bepaalde tijden omlaag gaan en op bepaalde tijden weer omhoog gaan. Zo wordt het eenvoudig om je woning koel te houden, ook als je een keer vergeet de gordijnen dicht te doen tegen de zon.

Planten en bloemen voor het raam

Heb je grote ramen in je woning, dan wil je daar natuurlijk wel gebruik van maken. Als je bijvoorbeeld een serre aan huis hebt, is het nogal saai om niet iets speciaals te doen met al die ramen. Hou je erg van planten of bloemen? Dan kun je hier prachtige raamdecoratie mee maken. Dit hoeven niet per se echte planten of bloemen te zijn, woonwinkels verkopen vandaag de dag ook veel nep planten en bloemen die je overal kunt ophangen of neerzetten. Die blijven immers altijd mooi en je hoeft ze geen water te geven. Ideaal als je weinig tijd hebt voor het onderhouden van echte planten of bloemen. Je kunt ook takken gebruiken om als decoratie voor je raam te hangen, misschien zelfs in combinatie met mooie bloemen!

Raamstickers voor ieder seizoen

Wil je graag raamdecoratie hebben die goed bij het seizoen past en die dus makkelijk te verwisselen is? Dan kun je gaan voor raamstickers. Denk bijvoorbeeld aan gezellige sneeuwvlokjes in de winter en gekleurde bladeren in de herfst. Raamstickers zijn eenvoudig op te hangen en eenvoudig weer te verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button