Interieur

De 5 leukste woonkamer accessoires voor pure gezelligheid!

Story Highlights
  • Wat dacht je van de juiste verlichting voor extra gezelligheid
  • Vergeet de waxinelichthouders niet
  • Kussen, plaids en berenvellen

Iedereen wil het met name in de woonkamer van het huis gezellig hebben. Het is toch vaak het rustpunt van je huis. Daar waar je met je gezin samen komt en er televisie kijkt, de krant leest en samen met elkaar op de bank ploft. Om het nog gezelliger te maken, geven we je hier vijf voorbeelden van woonkamer accessoires die het nog aangenamer maken in dit deel van de woning.

Verlichting

Hoewel wellicht niet meteen een accessoire, is verlichting essentieel in je woonkamer. Dat licht dient eigenlijk twee doelen. In eerste instantie moet het functioneel zijn om er echt ook de krant te kunnen lezen, aan de andere kant wil je sfeerverlichting voor later op de avond, als ook de televisie het nodige licht geeft.

Afstandsbediening

Bij moderne en zowel functionele als sfeerverlichting hoort één accessoire; de afstandsbediening. Met een afstandsbediening kun je alle lampen in je woonkamer bedienen. Wel zo gemakkelijk natuurlijk. Zo kun je op de bank blijven liggen en geniet je echt heerlijk van je rust. Vaak kun je ook een app op de smartphone downloaden waarmee je de verlichting bedient en ook de gordijnen kunt sluiten bijvoorbeeld.

Prachtge waxinelichthouders

Wat zeker sfeervol is en extra warmte in je huiskamer brengt, zijn wel waxinelichthouders. Kies je voor een waxinelichthouder van een merk als Oléja, dan haal je echt handwerk in huis, want de houder met vaasjes zijn met de mond geblazen. Voor de afwerking is metallic folie gebruikt. Daardoor heeft het een robuuste uitstraling en is het bijvoorbeeld prima te combineren met hout.

Voldoende kussens en een berenvel

Vergeet zeker niet voldoende kussens in je woonkamer te plaatsen. Die geven altijd extra sfeer en warmte namelijk. In de wintermanden kun je er ook nog best plaids aan toevoegen. Wat dacht je verder van dierenvellen? Hoewel wellicht cliché blijft het leuk een berenvel te hebben voor de open haard, zoals er meer harige accessoires beschikbaar zijn.

Houders voor de smartphone

Dan nog een accessoire die het misschien niet meteen gezelliger maakt maar die eigenlijk niet mag ontbreken; de smartphone houder. Iedereen kan zich tegenwoordig prima vermaken met de smartphone. Door een leuke houten houder te kiezen – voor elk gezinslid eentje uiteraard- koppel je net als bij verlichting functionaliteit aan een stukje uitstraling. Het scheelt je bovendien een lamme arm van het vasthouden van de smartphone. En door te kiezen voor exact dezelfde houten houders, misstaan ze in het geheel niet in de woonkamer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button