Overig

3x Lief zijn voor jezelf

Story Highlights
  • Koop eens wat leuks voor jezelf
  • Wees trots op hoe mooi je bent
  • Zoek het gelukshormoon

Het kan moeilijk zijn om lief voor jezelf te zijn. Dit kan te maken hebben met tijd tekort of door het idee dat het misschien overdreven is. Sommige mensen zien lief zijn voor jezelf zijn, als iets zweverigs. Toch is lief zijn voor jezelf, als je er over nadenkt niet meer dan logisch. Als je je alleen focust op de mensen om je heen, wanneer is er dan tijd voor jou? Als je niet goed voor jezelf zorgt, dan zal je op een gegeven moment ook niet meer goed voor een ander kunnen zorgen. Vergeet daarom jezelf niet wat liefde te geven. Hoe pak je dit aan? In deze blog geven we je drie tips, om je op weg te helpen.

1.     Wees lief, ook voor de spiegel

De manier waarop je over jezelf praat heeft kracht. Dit geldt ook voor het stemmetje in je hoofd dat zegt dat je moet afvallen of juist moet aankomen. Mannen en vrouwen hebben beiden te kampen met verwachtingen op het gebeid van uiterlijk. Het is niet snel goed volgens de media. Als we niet genoeg van het ene hebben, hebben we te veel van het andere. Tijd om hierboven te gaan staan, want tegen een vriend zou ook nooit zo gemeen zijn. Probeer dus de volgende keer dat je in de spiegel kijkt, voor jezelf te bedenken wat je wel mooi vindt aan jezelf.

2.     Cadeaus mag je ook voor jezelf kopen hoor!

Cadeaus zijn niet alleen bestemd voor geliefde om je heen, ook jij verdient zo nu en dan een cadeautje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige bos bloemen van Boeketcadeau? Of een mooi boek? Verwen jezelf een keer!

3.     Maak tijd voor jezelf vrij

Je kunt je afvragen wanneer je nou eens aan jezelf toekomt. Veel afspraken in onze agenda’s lijken te draaien om anderen. Om tijd vrij te maken voor jezelf moet je me-time inplannen in je agenda. Dit helpt je om tijd vrij te houden, anders kom je er hoogstwaarschijnlijk nooit aan toe. Als is het maar een uurtje per week. Je kunt gaan sporten of een wandeling maken. Bewegen helpt je om je hoofd leeg te maken, daarbij komt er ook een gelukshormoon vrij. Ook kun je je gedachten opschrijven, maar je kunt ook bezig met een verloren hobby. Als het maar iets is waar jij gelukkig van wordt. Door dit te doen, heb je weer meer energie om aan anderen te geven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button