Financiën

Zakelijke autoverzekeringen vergelijken? Deze 3 tips helpen je een handje

Net als voor particuliere autoverzekeringen geldt ook voor zakelijke autoverzekeringen dat er talloze mogelijkheden zijn. Hierdoor kunnen wij ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom bieden wij je de helpende hand. In deze tekst zetten we 3 tips op een rijtje die van pas komen bij het vergelijken van zakelijke autoverzekeringen. Hierdoor wordt het makkelijker om de beste zakelijke autoverzekering te vinden.

1. Verdiep je in de opties

Als je nog niet eerder een zakelijke autoverzekering afgesloten hebt, denk je misschien dat je er maar één manier is voor een bestelbus verzekeren. Dit is een misvatting, want je kunt een bedrijfsauto op verschillende manieren verzekeren. Verdiep je daarom eerst in de opties voordat je een zakelijke autoverzekering afsluit. Hieronder zetten wij de standaarddekkingen op een rijtje.

– WA
Hiermee verzeker je jouw auto voor de wettelijke aansprakelijkheid. Dit houdt in dat de schade die je met een bestelbus aanricht bij een ander vergoed wordt door de verzekeraar. Schade aan jouw auto is niet verzekerd.
– WA + Beperkt Casco
De dekking WA + Beperkt Casco gaat een stapje verder dan WA. Naast schade die je bij een ander aanricht, ben je namelijk ook verzekerd voor bepaalde schade aan jouw voertuig. Het gaat hierbij niet om schade door een aanrijding of vandalisme, maar om schade door weersinvloeden, brand of inbraak.
– Allrisk (WA + Volledig Casco)
Wie zijn bedrijfsauto zo goed mogelijk wil verzekeren, sluit een allrisk autoverzekering af. Hiermee ben je niet alleen verzekerd voor alle zaken die hierboven al aan bod kwamen, maar ook voor schade aan jouw auto door een aanrijding of vandalisme. Door de uitgebreide dekking is dit ook de duurste zakelijke autoverzekering.

2.  Vergelijk het aanbod van verschillende verzekeraars

Bij de meeste verzekeraars kun je uit dezelfde drie standaarddekkingen kiezen. Hierdoor denk je misschien dat het niet uitmaakt waar je jouw bedrijfsauto verzekert. De dekking komt in grote lijnen weliswaar overeen, maar toch betaal je overal een andere prijs voor de verzekering. Dit verschil kan behoorlijk groot zijn, waardoor het loont om zakelijke autoverzekeringen te vergelijken. Wil je verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken? Doe dit dan via een vergelijkingssite, zoals 123bestelautoverzekering.nl. Zo’n site laat je zien welke verzekeringen het beste bij jouw wensen aansluiten, waardoor het je maar weinig moeite kost om een zakelijke autoverzekering af te sluiten.

3. Laat de prijs niet de doorslag geven

Omdat je maandelijks premie betaalt voor een autoverzekering, let je misschien vooral op de prijs als je een vergelijking maakt. Hier is op zich niets mis mee, maar je mag de prijs niet de doorslag laten geven. Het is namelijk belangrijker dat je goed verzekerd bent. Vergeet daarom niet om de polis en de voorwaarden van een zakelijke autoverzekering goed door te lezen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button