Bespaartips

3 mythes rond hondenvoer en tips om het beste voer voor je hond te kiezen

Sommige mensen beseffen dit misschien niet, maar je hond eten geven is niet zo eenvoudig als het lijkt, er zijn mythes achter welk soort voer je je hondse vriend moet geven en wat de juiste porties moeten zijn. Dit artikel zal drie mythes rond hondenvoer behandelen en je hopelijk helpen beter te begrijpen wat je pup nodig heeft voor een optimale gezondheid!

Mythe #1: Granen zijn slecht!

Er bestaan veel mythes en misvattingen rond hondenvoer en de ingrediënten ervan. Eén daarvan is het graangehalte.

Veel hondeneigenaren maken zich zorgen over het idee dat hun hond granen eet, omdat ze denken dat het slecht voor ze is. Dit is echter een misvatting die door dierenvoedingsdeskundigen ontkracht is. Granen zijn in werkelijkheid erg gunstig voor honden omdat ze vezels leveren en helpen het spijsverteringskanaal van de hond gezond te houden.

Je hebt drie soorten hondenvoer:

1.       Hondenvoer zonder granen en zonder gluten (met groenten)

2.       Hondenvoer met granen, maar zonder gluten (met rijst bijvoorbeeld)

3.       En hondenvoer met gluten (deze zijn niet heel goed voor de hond)

Natuurlijk is graanvrij hondenvoer duurder. Maar je kunt een middenweg vinden met prijs en kwaliteit door een hondenvoer met rijst te kiezen, zoals Bellfor’s glutenvrij hondenvoer.

Laat je dus niet te veel intimideren door granen in het voedsel van een hond met een gezonde spijsvertering, let er alleen op dat het glutenvrij is en een hoog eiwitgehalte heeft.

Mythe #2: Duur hondenvoer is altijd beter.

Is jouw hondenvoer duur? Als je een hondenliefhebber bent, geef je er waarschijnlijk een fortuin aan uit. Maar voor je het duurste gaat kopen dat zogenaamd het beste is, laten we eens kijken of dit wel waar is.

Niet al het dure hondenvoer is goed. Er zijn enkele goedkope die je huisdier alle voedingsstoffen kunnen geven die het nodig heeft. Dat een product uit een chique uitziende verpakking komt, wil nog niet zeggen dat het beter zal zijn dan andere producten – er kunnen allerlei redenen zijn waarom dat product geloofwaardiger of populairder is dan andere. En tenslotte, alleen omdat een bedrijf zijn product als “gezond” aanprijst wil nog niet zeggen dat het ook echt gezond is – deze bedrijven zullen er alles aan doen om hun producten er zo goed mogelijk uit te laten zien.

Mythe #3: Er is een dieet dat voor elke hond geschikt is.

Het probleem met standaard diëten is dat ze meestal geen rekening houden met de gezondheid, het ras, het gewicht, de leeftijd of de levensfase van je hond. Daardoor kan het dieet dat je voor je hond kiest nutritioneel niet compleet zijn of niet passen bij zijn of haar behoeften.

Een standaard dieet is niet voldoende als het gaat om de beste voeding voor je pup. De kwaliteit van hun voeding hangt af van vele factoren waarmee rekening gehouden wordt bij het kiezen van een voedingsplan dat aan de voedingsbehoeften van je trouwe viervoeter kan voldoen.

Tips voor het kiezen van het beste hondenvoer

Het beste hondenvoer kiezen is geen gemakkelijke opgave. Er zijn duizenden merken op de markt, maar wat moet je kiezen? Daarom hebben we een lijst samengesteld met tips om het beste te kiezen.

·         Doe wat onderzoek naar wat de grootte, leeftijd en levensstijl van je hond is: Honden zijn roedeldieren en hun dieet moet het dieet van de wildernis nabootsen. Als je wilt weten wat je hond nodig heeft, kun je rassen opzoeken om te zien wat ze eten in hun natuurlijke leefomgeving. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij de keuze van het voer voor je hond. Het ras, de leeftijd, de grootte en de levensstijl van je hond zijn allemaal van invloed op deze keuze. Zo hebben puppy’s voedsel nodig dat vetrijker is dan volwassenen, omdat ze veel sneller groeien.

·         Ga na of je huisdier allergieën of specifieke dieetbehoeften heeft: Sommige hondenrassen zijn gevoeliger voor bepaalde voedingsmiddelen en ingrediënten.

De beste manier om uit te zoeken of je huisdier allergieën of specifieke dieetbehoeften heeft, is door wat onderzoek te doen naar de verschillende soorten hondenvoer die tegenwoordig op de markt zijn.

·         Pas op voor ingrediënten van lage kwaliteit: Ingrediënten van lage kwaliteit kunnen een hond ziek maken en leiden tot gezondheidsproblemen op de lange termijn. Kijk zeker op de ingrediëntenlijst en let erop dat ze veel eiwitten en weinig vulmiddelen bevatten.

·         Zoek naar een verscheidenheid aan eiwitbronnen: Dat een bedrijf ingrediënten van hoge kwaliteit gebruikt, wil nog niet zeggen dat ze een adequate voeding voor je huisdier geven. Eiwit is essentieel voor de voeding van elk huisdier, dus wees er zeker van dat er minstens één eiwitbron is uit elke groep – rund, gevogelte, vis en zeevruchten, eieren, en zuivel.

·         Bedenk hoe belangrijk de prijs voor je is

Nadat ik deze mythes over hondenvoer ontkracht heb en de nodige tips gegeven heb om het beste hondenvoer te kiezen, ben ik ervan overtuigd dat je in de toekomst de juiste keuzes voor je hond zult maken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button