Interieur

Dit moet je in je keuken hebben

De keuken is het hart van het huis, een plek waar we niet alleen onze maaltijden bereiden, maar ook samenkomen met familie en vrienden. Om deze ruimte optimaal te benutten, is het belangrijk om te investeren in moderne en functionele keukenapparatuur en -accessoires.

Een waterontharder voor schoon water

Hard water kan leiden tot kalkaanslag op je keukenapparatuur, glazen en bestek, wat niet alleen onaantrekkelijk is, maar ook de levensduur van je apparaten kan verkorten. Een waterontharder is een must-have in je keuken om deze problemen tegen te gaan.

Waterontharders werken door het verwijderen van mineralen zoals calcium en magnesium uit het water, waardoor het zacht en vrij van kalk wordt. Dit resulteert in helder en schoon water dat beter smaakt en beter is voor je huishoudelijke apparaten. Bovendien kan zacht water helpen bij het besparen van energie, aangezien er minder energie nodig is om het water te verwarmen en je apparaten efficiënter werken. Genoeg redenen dus om een waterontharder te kopen!

Het installeren van een waterontharder is een relatief eenvoudig proces dat meestal binnen een dag kan worden voltooid. Er zijn verschillende soorten waterontharders beschikbaar, zoals zout-gebaseerde systemen en zoutvrije systemen, dus het is belangrijk om onderzoek te doen naar welk systeem het beste past bij jouw behoeften en budget.

Bubbeltjes water uit de kraan

Een van de meest innovatieve items die je in je keuken kunt hebben, is een kraan met bruisend water. Deze kranen bieden de mogelijkheid om direct gekoeld, gefilterd en bruisend water uit de kraan te krijgen. Niet alleen is dit een milieuvriendelijk alternatief voor plastic flessen, het is ook een stijlvolle toevoeging aan je keuken die zowel praktisch als luxueus is.

Een kraan met bruisend water werkt met een CO2-cilinder die het water koolzuurhoudend maakt en een ingebouwd filtersysteem dat zorgt voor schoon en fris water. Dit betekent dat je nooit meer plastic flessen bruisend water hoeft te kopen of zware kratten naar huis hoeft te slepen. Bovendien is het ideaal voor het bereiden van cocktails, mocktails en het toevoegen van een verfrissende touch aan je gerechten.

Drukverhogers

Een derde must voor in je keuken is een drukverhoger. Dit komt vooral van pas wanneer je er niet genoeg water uit de kraan komt. Een te lage waterdruk heeft nare gevolgen, zoals dat het water niet goed wegloopt na het doortrekken of dat erg lang duurt voordat de gootsteen is gevuld met water. Ook kan een te lage waterdruk problemen veroorzaken bij douchen; zo kun je jouw haren en lichaam minder goed en snel wassen. Een te lage waterdruk zorgt ook nog eens voor meer waterverbruik en een duurdere rekening. Investeer daarom in een drukverhoger en je zult zien dat de kosten zich meer dan terugverdienen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button