Reizen

Ontdek de leukste plekken van Nederland

Nederland is een land met vele leuke plekken. Sommige van deze plekken worden vaak over het hoofd gezien door reizigers. Deze minder bekende plekken zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. In dit blog hebben we een lijst gemaakt van de acht leukste plekken in Nederland die je niet mag missen. Van charmante steden tot prachtige natuurgebieden. Ook nemen we de verborgen plekken mee die je echt niet mag missen! 

Giethoorn

Giethoorn is een knus dorpje in de provincie Overijssel. Het wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd vanwege de vele grachten en bruggen. Het is een perfecte bestemming voor een romantische boottocht of om te genieten van een wandeling langs de grachten. Een bootje huren kan hier gemakkelijk zelf. Er zijn veel bedrijven die een sloep of een fluisterboot aanbieden. Daarnaast heb je leuke eettentjes in Giethoorn om te genieten van een heerlijke lunch of diner. Op je telefoon kan je verschillende vaarroutes bekijken. Hiervoor heb je wel wifi of een esim nodig. 

Naarden-Vestiging

Naarden-Vestiging is een stad in Noord-Holland. Het is een goed bewaard gebleven vestingstadje uit de zeventiende eeuw, zelfs een van de best bewaarde van Europa. De natuur is er fantastisch en perfect voor een heerlijke wandeling. Ook kan je hier genieten van de oude architectuur die deze stad te bieden heeft. 

De Veluwe

De Hoge Veluwe is een nationaal park dat ligt in de provincie Gelderland. Het is een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland. Het park heeft veel diverse planten, bloemen en bomen. Huur een fiets en verken dit fantastische gebied. Neem een gevulde picknickmand mee om te genieten van een overheerlijke lunch. Ook kan je in dit gebied goed wandelen. Er zijn verschillende routes die je kan volgen. Zorg wel dat je een esim Nederland bij je hebt, aangezien hier geen wifi is. 

Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede is een charmant stadje in de provincie Utrecht. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het stadje was ooit een belangrijke handelsstad en heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Nederland. Hierdoor bezit deze stad over diverse historische bezienswaardigheden, waaronder een prachtig middeleeuws kasteel. 

De Biesbosch

De Biesbosch is een uniek natuurgebied in de provincie Noord-Brabant en Zuid-Holland. Het is een prachtig moerasgebied dat bekend staat om zijn vele vogelsoorten. Het is de perfecte plek voor een boottocht of een wandeling door de natuur. Ook kan je hier veel dieren spotten, zoals mooie vogels. 

Amersfoort

Amersfoort is een stad in de provincie Utrecht en is een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Nederland. Het heeft vele historische gebouwen en een prachtige oude binnenstad. Het is de perfecte plek om te genieten van een wandeling of een fietstocht. Na een wandeling kan je heerlijk gaan zitten bij een van de vele restaurants en lunchtentjes die de stad te bieden heeft. Liever een dagje winkelen? Geen probleem, in Amersfoort heb je een breed aanbod aan diverse winkels.

Gerelateerde artikelen

Back to top button