Bespaartips

3 manieren om te besparen op je gasrekening

Aardgas wordt steeds schaarser en onder andere hierdoor wordt het gebruik van gas in huis steeds duurder. Dat geld investeer je liever in een leuke vakantie, je bruiloft of de studie voor de kinderen. In dit artikel lees je drie manieren om te besparen op je gasrekening die je nog niet eerder voorbij hebt zien komen.

Kies voor infraroodverwarming

Wist je dat je jouw huis zonder gas kunt verwarmen? Dat kan geheel elektrisch, dankzij infraroodpanelen van infraroodpaneel.nl. Je kunt infraroodverwarming gebruiken om je gehele huis op te warmen, maar ook om individuele ruimtes te verwarmen, zoals de hobby- of babykamer. De infraroodpanelen worden geïnstalleerd in het plafond, een krijtbord, een spiegel of een handdoekdroger. Infraroodverwarming is dus niet alleen praktisch, maar ook nog heel stijlvol. Infraroodpanelen zijn een top alternatief voor gas, omdat ze werken op elektriciteit, ze maar een korte tijd aan hoeven en ze de ruimte lang warm houden. De warmtestraling van de panelen wordt namelijk weerkaatst door objecten, in plaats van dat de warmte opstijgt en door het plafond verdwijnt, zoals bij convectieverwarming. 

De hybride warmtepomp

Besparen op gas kun je doen door te investeren in een hybride warmtepomp. Hybride betekent dat de warmtepomp samenwerkt met je cv-ketel. De warmtepomp werkt op elektriciteit en gebruikt de warmte uit de lucht buiten. Wanneer het huis toch te koud wordt, springt de cv-ketel aan. Zo zit je dus nooit in de kou én bespaar je tot wel 60% op je gasverbruik. Een hybride warmtepomp is een goedkopere optie wanneer je graag wilt verduurzamen, omdat je niet volledig van het gas af gaat. Daarnaast zijn er vanuit de overheid subsidies voor het installeren van een hybride warmtepomp.

Besparen zonder grote investeringen

Wil je graag besparen op gas, maar kan of wil je liever geen grote financiële investeringen doen? Dan zijn er nog andere opties om je huis te verwarmen zonder een hoge gasrekening aan het eind van de maand. Zo kun je bijvoorbeeld kaarsjes aansteken in plaats van lampen aan te doen; kaarsen zijn een goede lichtbron en geven veel warmte af. En tussen ons gezegd, het is nog gezellig, ook! Daarnaast kun je warmte creëren door jezelf in dekens en een lekkere dikke Teddy te wikkelen. Deze opties zijn helemaal niet duur en zorgen er toch voor dat je het lekker warm hebt. Verder loont het om tochtstripts en gordijnen te plaatsen. Voor de creatievelingen onder ons: hang een laken aan de binnenkant van je raam als je geen gordijnen hebt of als extra laag; zo bescherm je het huis tegen kou, zonder bijkomende kosten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button