Financiën

Zakelijk bezig met crypto? Let op je boekhouding

Niet alleen steeds meer particulieren kopen cryptocurrency, ook zakelijk wordt er steeds meer met cryptovaluta gedaan. Begeef jij je als ondernemer op de cryptovalutamarkt, dan is het wel belangrijk dat jij dit op een goede manier in je boekhouding verwerkt. Je kunt dit het handigst doen met een boekhoudprogramma dat zodanig is ingericht dat je ook je crypto’s op een gemakkelijke manier kunt integreren.

Hoe gaat de belastingdienst om met crypto?

Als je het cryptocurrency nieuws volgt, merk je dat veel mensen zich zorgen maken over de manier waarop de Belastingdienst omgaat met crypto. Je wilt het namelijk goed doen om problemen te voorkomen, maar soms lijkt het wel of de overheid ook nog niet alle spelregels duidelijk heeft. Dat is ook niet zo gek, want crypto’s zijn voor overheden een redelijk nieuw fenomeen en zij weten daarom nog niet goed hoe zij daar mee om moeten gaan. Eigenlijk is het op dit moment heel simpel: de Belastingdienst ziet cryptocurrency als vermogen en dit is belast in box 3. Geef jij je crypto’s niet aan bij de Belastingdienst, dan kan dit leiden tot boetes of strafvervolging.

Crypto’s steeds populairder bij ondernemers

Cryptocurrency wordt steeds meer gangbaar, ook bij ondernemers. Veel ondernemers investeren in crypto’s in de hoop dat zij hiermee winst kunnen behalen. De waardestijging van de Bitcoin de afgelopen jaren heeft hier zeker aan bijgedragen, maar ook met andere cryptomunten zijn er grote successen behaald. Er wordt echter ook geïnvesteerd in cryptocurrency omdat steeds meer mensen geloven dat dit het geld van de toekomst wordt en omdat zij waarde hechten aan de technologie. Sinds enkele jaren zijn er zelfs bedrijven die hun werknemers de keuze geven om uitbetaald te worden in Bitcoin. Dat hadden we een paar jaar geleden toch niet kunnen bedenken.

Boekhoudprogramma voor Bitcoin

Wil jij als ondernemer jouw Bitcoin of andere cryptocurrency op de juiste wijze in de boekhouding verwerken? Dan is het verstandig om te investeren in een boekhoudprogramma voor Bitcoin. De beste boekhoudprogramma’s maken een nauwkeurige verwerking in de boekhouding zelfs mogelijk wanneer je zelf over minimale boekhoudkundige kennis beschikt. Je wordt tijdens het proces stap voor stap begeleid totdat je het volledig onder de knie hebt. Zo weet je zeker dat je jouw crypto’s op de juiste manier vastlegt in de zakelijke administratie en voorkom je vervelende (financiële) problemen achteraf. Met een boekhoudprogramma voor cryptocurrency ben je dus slim bezig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button