Overig

Zo wordt het personeelsfeest een succes

Het organiseren van een personeelsfeest vinden veel mensen erg leuk maar soms ook lastig. Want hoe verzin je iets wat bij iedereen in de smaak valt? Zeker bij een bedrijf waar jonge en al wat oudere mensen werken kan het lastig zijn om een leuk bedrijfsfeest te organiseren. Online kun je veel inspiratie opdoen voor leuke activiteiten. Afhankelijk van wat je wilt zijn er talloze mogelijkheden van sportief tot cultureel of gewoon gezellig. 

Inventariseer ideeën

Wil je zeker weten dat je de plank niet misslaat dan kun je natuurlijk een kleine enquête houden onder de medewerkers om te achterhalen wat ze leuk vinden om te doen. Soms is het mogelijk om verschillende activiteiten te ondernemen op dezelfde locatie. Ook is het belangrijk of het puur een bedrijfsuitje is of dat er ook nog zaken besproken moeten worden in de zin van teambuilding activiteiten. Ook handig om te weten is of alleen medewerkers welkom zijn of ook hun partners. 

Kies een geschikte locatie

Houd er rekening mee als je een bedrijfsfeest organiseert in de avonduren dat mensen daarna ook nog naar huis moeten. Na afloop van een feest nog twee uur naar huis moeten rijden vindt niet iedereen leuk. Bovendien is het niet handig als de meerderheid van de aanwezigen geen alcohol kan drinken omdat ze nog moeten rijden. Het handigst is een locatie op fietsafstand. Dat is natuurlijk niet altijd haalbaar, maar wel het meest ideaal. Als er gekozen wordt voor eigen vervoer per auto, inventariseer dan of er mensen zijn die geen vervoer hebben en zorg dat dit wordt geregeld. Niet iedereen vindt het makkelijk om te vragen of ze met iemand mogen meerijden. 

Wel of geen eigen bijdrage?

Voor een bedrijfsuitje kun je eventueel een eigen bijdrage vragen, of een bijdrage voor de partner of introducé. Als het gaat om het vieren van een jubileum of ander belangrijk moment dan ligt dit gevoelig en moet er eigenlijk gewoon budget vanuit het bedrijf zijn. Zorg ervoor dat de eigen bijdrage voor niemand een belemmering is om deel te nemen. Kortom: beperk deze tot een klein bedrag. Pas indien nodig het programma aan als er niet voldoende budget is voor het feest. 

Stel deelname niet verplicht

Niet iedereen heeft er behoefte aan om de collega’s buiten werktijd informeel te ontmoeten. Hoe goed het ook is voor de onderlinge verstandhouding, het kan zijn dat een aantal collega’s niet is te vermurwen om mee te gaan. Stel deelname aan een bedrijfsfeest of personeelsuitje nooit verplicht. Je kunt natuurlijk wel aan die collega vragen wat hem of haar ertoe zou bewegen om een volgende keer wel mee te gaan. Wellicht werkt het.

Gerelateerde artikelen

Back to top button