InterieurWonen

Inspiratie: Raamdecoratie voor de woonkamer

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte van het huis. Hier ben je vaak en je ontvangt er bezoek. Het is daarom belangrijk dat je een fijne sfeer hebt in de woonkamer. Eén van de grootste sfeermakers in de woonkamer is raamdecoratie. Dit koop je natuurlijk niet elke week opnieuw en moet je zorgvuldig uitzoeken. Naast de sfeer waar raamdecoratie voor zorgt is ook de functie ervan belangrijk. Doe inspiratie op met deze blog en schaf de perfecte raamdecoratie voor jouw woonkamer aan. 

Jaloezieën

Als je de keuze hebt gemaakt voor jaloezieën is het ook van belang dat je de keuze maakt van het materiaal. Tegenwoordig zijn houten jaloezieën erg populair en deze passen dan ook bij elke stijl. Tevens is de lichtinval er erg gemakkelijk mee te regelen. Als je de jaloezieën open zet kun je genieten van het uitzicht en is er veel lichtinval. Doe je je jaloezieën dicht maakt het de kamer donkerder en heb je veel privacy. 

Vouwgordijnen

Als je houdt van een warme uitstraling in de woonkamer dan zijn vouwgordijnen de perfecte raamdecoratie voor bij jou in huis. Een vouwgordijn is geluidsabsorberend wat handig kan zijn als je een vloer van tegels of gestucte muren hebt. Deze variant van raamdecoratie is te verkrijgen in verschillende stoffen en kleuren. De stoffen zijn transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. Door de keuze in stof en kleur kun je een persoonlijke sfeer in de woonkamer creëren. Tevens zijn vouwgordijnen ook goed te combineren met gordijnen. 

Plissé gordijnen

Tegenwoordig zijn plissé gordijnen erg populair. Deze soort raamdecoratie geeft je woonkamer veel sfeer. De gordijnen hebben een gevouwen stof, de variant met dubbele stof wordt een honinggraat stof genoemd. Deze stof heeft een geluiddempende en isolerende werking. De stilstaande lucht tussen de stof zorgt voor deze isolering, hierdoor worden kou en hitte tegengehouden. Het bespaart je dus energie in de koude periode van het jaar. Als het gaat om privacy en lichtinval is dat met deze soort raamdecoratie erg goed te regelen. Het gordijn kan namelijk aan de bovenkant en aan de onderkant geopend worden. 

Gordijnen

Erg veel soorten raamdecoratie zijn goed te combineren met gordijnen. Dit is een goede optie als je één soort raamdecoratie te kaal vindt in je woonkamer en je net iets meer sfeer wilt. Daarnaast helpen gordijnen ook bij het besparen van energie. Als je hier gebruik van wilt maken kies dan voor een zwaardere, dikke stof of voor een gordijn met extra isolerende werking. 

Kijk voor de perfecte raamdecoratie voor in je woonkamer eens op Raamdecoratie.com. Hier zijn erg veel verschillende varianten te vinden en kun je terecht voor advies. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button