Interieur

Zo werk je kabels weg

Struikel je ook steeds over de snoeren van je laptop, oplader, spelcomputer en andere elektronische apparaten? Dan wordt het hoog tijd dat je je kabels gaat wegwerken. Er is tenslotte niets vervelender dan struikelen en vervolgens alles in één klap uitzetten. Gelukkig zijn er een aantal vindingrijke oplossingen om je kabels weg te werken. Lees je mee en laat je inspireren!

1. Gebruik document klemmen

Je kent ze wel: die klemmen om documenten mee samen te binden. Deze blijken ontzettend handig wanneer je kabels wilt wegwerken.. Koop grote document klemmen, bevestig deze met een klein schroefje onderaan je bureaublad en leid de kabels door de klemmen. Je kunt de document klemmen ook aan de zijkant van je bureau vastklemmen als een clip (zonder schroef), en dat de uiteinden van je USB-kabels en power cables in de buurt van je laptop houden. Goedkoop en stevig kabels wegwerken, dus!

2. Gebruik zip ties

Ken je die plastic zelfsluitende strips? Deze super kabel opruimen is goedkoop en makkelijk te gebruiken. Bind de kabels in groepen samen op diverse plekken, zodat je van deze groepen eigenlijk één dikke kabel maakt. Deze leg je langs de plint of achter een kast langs. Een stuk netter zo. Wil je nog een tikkie verder, dan kun je een peg board of gaatjesbord achter je bureau of kast monteren. Hier kun je de zip ties doorheen trekken en waar je maar wilt kabels en stekkerdozen vastzetten. Zorg overigens wel dat dit brandveilig materiaal is!

3. Gebruik buizen of slangen

Nog zo’n simpele tip is het gebruik maken van slangen of buizen. Je knipt deze in de lengte zodat de kabels er makkelijk in kunnen. Doe alle kabels hierin en trek de buis door naar het stopcontact langs een plint. Je vindt deze kabels goedkoop bij een bouwmarkt of online. Mocht je platzak zijn, kun je zelfs wc-rollen gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button