Wonen

Waarom een waterontharder in huis niet mag ontbreken

We kennen het probleem allemaal: kalkaanslag. Met een waterontharder is dat verleden tijd. Dit mooie apparaat heeft heel veel pluspunten en in dit artikel bespreken we welke dat precies zijn. Zo haal jij binnenkort geheid profijt uit je eigen waterontharder!

Goed voor je apparaten

Elk apparaat dat water gebruikt bouwt kalkaanslag op. Dit geldt niet alleen voor koffiezetapparaten en waterkokers, maar ook voor leidingen, kranen en apparaten zoals de wasmachine, boiler en cv-ketel. Deze kalkaanslag wordt veroorzaakt door zogenaamd hard water. Door het overtollige kalk gaan apparaten sneller kapot en raken leidingen verstopt. Dit kun je voorkomen door een waterontharder aan te schaffen, die al het kalk uit het water filtert. Dit zet het harde water vol met kalk om in zacht water. Dankzij zacht water gaan je apparaten veel langer mee, wat je op de lange termijn veel geld scheelt.

Zacht water, huid en haren

Doordat een waterontharder hard water omzet naar zacht water, gaan niet alleen je apparaten langer mee, maar geniet je van nog veel meer voordelen. Zo is water zonder kalk een stuk beter voor je huid en haren. Het kan er zelfs voor zorgen dat klachten zoals eczeem, psoriasis en droge handen verminderen. Zacht water betekent schoner haar; water vol met kalk en een aangetaste douchekop zorgen ervoor dat je haren minder goed schoon worden. Daarnaast laat ontkalkt water je haar mooi glanzen (wel in combinatie met een goede shampoo, natuurlijk) en reinig je jouw gezicht en lichaam beter. 

Milieuvriendelijk

Een waterontharder aanschaffen helpt je om een milieuvriendelijker huishouden te creëren. Doordat de waterontharder zijn werk doet, hoef jij zelf veel minder te poetsen. Dat betekent dat je geen chemische schoonmaakmiddelen, baking soda en schoonmaakazijn meer hoeft te gebruiken. Ook is de bleek die je in het toilet gooit niet meer nodig; dankzij de waterontharder zal de wc-pot veel minder aanslag hebben. Al die chemische schoonmaakproducten die je gebruikt worden via het riool het milieu in verspreid; deze stoffen zijn schadelijk voor mens, dier en plant en daarom is het goed om er zo min mogelijk van te gebruiken. Een waterontharder is daarom ideaal! En minder tijd kwijt zijn aan poetsen…dat is ook wel lekker, toch?

Je bespaart geld

Zoals we eerder al schreven, bespaar je dankzij een waterontharder geld doordat je apparaten langer mee gaan. Wat we nog niet hebben benoemd, is dat ook de leidingen een langere levensduur hebben dankzij een waterontharder. Van leidingen vervangen wordt niemand vrolijk, dus een waterontharder is zijn geld uiteindelijk meer dan waard! Ook hoef je minder schoonmaakmiddelen aan te schaffen en kun je zelfs stoppen met het gebruiken van wasverzachter. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button