Kinderen

Zo vind je de perfecte winterjas voor je kind

De winter is in volle gang en een warme jas is nu echt wel een must! Heb jij nog niet een leuke winterjas weten te vinden voor je kind en vind je het lastig om de juiste te vinden? Wij hebben een aantal tips om je te helpen bij het vinden van de perfecte winterjas voor je kind. Lees snel verder. 

Welke maat moet ik kiezen?

Natuurlijk wil je de juiste maat jas kiezen voor je kind. Bij een winterjas is het belangrijk dat je een maat kiest waar ook nog makkelijk een dikke trui onder past. Ook dan moet de jas nog comfortabel zitten. Het kan daarom slim zijn om één of twee maatje groter te kopen. Kinderen groeien ook nog eens als kool en hierdoor weet je zeker dat de jas een heel seizoen meegaat, wellicht kan de jas zelfs een jaar later nog aan?

Let op lengte 

Ook de lengte is iets waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een winterjas voor je kind. Kinderen zijn over het algemeen heel bewegelijk en vaak wordt er in een winterjas veel buiten gespeeld. Het is dan erg vervelend wanneer de jas te kort is en dat hierdoor een blote rug of buik ontstaat. Wanneer je winterjassen gaat passen met je kind, laat je kind even lekker bewegen en kijk of de lengte van de jas goed is bij elke beweging.

Welke materiaal kies ik?

Winterjassen voor kinderen komen in allerlei vormen en maten en ook zit er veel verschil in materiaalgebruik. Zo heb je jassen gevoerd met echt dons, dit is lekker warm maar vaak ook erg prijzig. Ook synthetisch materiaal kan lekker warm zijn en deze jassen zijn vaak een stuk betaalbaarder. Ook de stof van de jas is iets om rekening mee te houden, zo heb je stof die water- en winddicht is en deze jassen houden je kind lekker warm. Ga bijvoorbeeld voor een The North Face Jas, dit zijn jassen van een goede kwaliteit. Jassen van dit merk drogen vaak snel, zijn vochtafvoerend en ook nog eens waterafstotend. 

Let op kleur en stijl

Hoe ouder je kind wordt, groeit waarschijnlijk ook zijn of haar eigen voorkeur voor kledingstijl. Natuurlijk wil je als ouder hier rekening mee houden. Toch is het ook belangrijk om te kijken of de jas past bij de huidige kledingstijl en ook qua kleur en print, past de jas bijvoorbeeld bij de schoenen? Speel op safe en ga voor een jas in een neutrale tint met een niet al te uitgesproken print, zo weet je zeker dat de jas past bij de rest van de stijl. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button